«Позивний «Бандерас»

«Позивний  «Бандерас»

  «Позивний «Бандерас» викликав фурор у Хмільнику. Ще зовсім недавно, у жовтні, на великі екрани вийшов новий український патріотичний фільм «Позивний «Бандерас», знятий компанією «Три-я-да Продакшн», кінорежисер - Заза Буадзе.  І вже минулої п’ятниці в Будинку культури в хмільничан була нагода поринути в перегляд цього вражаючого фільму. 
  Вся зала заполонилась від найменшого до найстарішого. Прийшли подивитися фільм патріотично налаштовані хмільничани, котрим небайдужі наші захисники та наша перемога. 

   Саме за підтримки депутата міської ради Юрія Шевченка, Хмільницьких райдержадміністрації, районної ради та міськрайгазети «Життєві обрії» цей показ і відбувся.
  Перед початком кінострічки керівник  комунального закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» Валентина Погребняк подякувала усім, що прийшли підтримати українське кіномистецтво. Розповіла про те, що у зйомки було вкладено 40 мільйонів гривень, що популяризація фільму проводиться не лише у великих містах, а й у районних центрах.  Пані Валентина також подякувала Юрію Шевченку за підтримку українського кіно, і побажавши глядачам гарного перегляду фільму, запевнила, що кінострічку вони дивитимуться з великим задоволенням.
   А інакше й бути не могло! Перегляд справді був захоплюючий, адже фільм «Позивний «Бандерас» було знято на достатньо високому рівні. Кожен кадр кінострічки - це суцільний патріотизм та любов до рідної землі.
  - У листопаді мав честь відвідати презентацію книги «Позивний «Бандерас", авторами якої є Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, - розповідає Юрій Шевченко. -  Після презентації відбувся перегляд однойменного фільму. Він виявився неймовірно вражаючим, тому я просто був змушений привезти його у наше місто, аби побачили його і хмільничани. Вважаю, що це необхідно саме зараз: і для донесення правди про цю війну, і для виховання молоді, і для формування патріотичної думки. І взагалі – це потрібно для зміцнення  України, - наголосив меценат.
   Кінокартина знята на реальних подіях про війну, яка вибухнула на Донбасі. Головний герой фільму - контррозвідник Антон Саєнко, котрий в загоні має позивний «Бандерас». Двадцять років він не був у крихітному рідному селі, де він колись народився і проживав, де всі колись були дуже близькі один одному. Тож коли у 2014 році почалась антитерористична операція, патріот Саєнко, як і тисячі інших українських чоловіків,  йде на захист цієї території. Та  жителі ставляться до нього, як до зрадника, а до ЗСУ – як до ворожої сили…Цей фільм не лише про війну, але й про дружбу, зраду, кохання і, головне, про патріотизм, сміливість та незламну віру в перемогу.
   «Позивний «Бандерас» - відтворює те жахливе фронтове пекло, яке ми не бачимо завдяки ось таким безстрашним «бандерасам». Його сюжет вражає та тримає  у напрузі від першого до останнього кадру, емоції переповнюють кожного, захоплює  розвитком подій…Дивитись кінострічку неможливо без сліз, адже при її перегляді ніби потрапляєш в іншу реальність та відчуваєш майже усе те, що переживають наші захисники. Ця кінокартина – ще одна можливість, яка нагадує нам про хлопців на війні. Вони мерзнуть, смерті дивляться в очі…і віддають життя заради миру та свободи.  Це сторінка нашої нестерпної історії, яку ми ніколи не забудемо і зможемо показати молодим поколінням. Кінокартина вартує перегляду та нікого не залишить байдужим. 

Наталія Черненька

 dsc0257
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини