Редактори Вінницької області закликають об’єктивно розслідувати справу Заслуженого журналіста України Василя Кізки

Редактори  Вінницької області закликають  об’єктивно розслідувати справу Заслуженого журналіста України Василя Кізки

Рада редакторів друкованих засобів масової інформації Вінницької області та обласна організація Національної спілки  журналістів України висловлюють занепокоєння з приводу перешкоджання професійній діяльності журналіста Василя Кізки з м.Ямполя. 
З заяви Василя Кізки, стало відомо, що конфлікт виник 4 грудня під час засідання комісії районної ради. Зокрема, депутатка Людмила Кінзерська перешкоджала виконанню журналістських обов’язків, забравши у Василя Кізки фотоапарат.  
«За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф або обмеження волі до 3-х років», - повідомляється на офіційному сайті Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. 

Редактори друкованих видань Вінницької області та журналісти, які входять до обласної організації Національної спілки  журналістів України вважають будь-які дії, спрямовані на перешкоджання журналістській діяльності, неприпустимими та закликають правоохоронні органи до об’єктивного розслідування даної справи.

 
Голова ради редакторів друкованих ЗМІ Вінницької області 
Олександр Околодько 

Голова Національної спілки журналістів України у Вінницькій області 
Василь Паламарчук 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини