"Різдвяні барви"

"Різдвяні барви"

   Саме під такою назвою у районному Будинку культури відбувся фестиваль Різдвяної пісні. Великий зал зібрав багато гостей, які прибули насолодитися співом різдвяних колядок та щедрівок. Серед них заступник голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Олександр Крученюк, голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл Православної Церкви України, благочинний Хмільницького благочиння Православної Церкви України, протоієрей Іван Пукас і духовенство Хмільницького району Вінницької єпархії. 

  Перед початком урочистого концерту до присутніх звернулися заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич та голова районної ради Зоя Бонсевич.
  - Від щирого серця вітаю усіх присутніх з найочікуванішими новорічно-різдвяними святами і прийдешнім святом Водохреща. Минулий рік був нелегким, але серед усіх тих здобутків та невдач, досягнень та розчарувань в Україні сталася дійсно історична подія – це надання Томосу про автокефалію православній церкві України. Це головна подія, яку ми очікували після 988 року, після Хрещення Київської Русі. У 1681 році, попри велике невдоволення населення Київської Русі, Київську митрополію віддали під Московський патріархат. Але з плином часу все ж таки історія змінюється, і правда повертає все на свої місця. Перш за все бажаю всім присутнім у цій залі та усім українцям добра, достатку, злагоди та порозуміння, щоб у нашій країні нарешті запанував довгоочікуваний мир, - сказав, вітаючи, Олександр Крученюк. 
  Щирі вітальні слова пролунали від голови Хмільницької райдержадміністрації Євгенія Буткевича і голови районної ради Зої Бонсевич. Вони привітали усіх зі святами та найвеличнішим здобутком – отриманням українською церквою автокефалії. Крім того, очільники району подякували українським воїнам, які відстоюють незалежність України на Сході, за можливість святкувати ці зимові свята у власних домівках, за те, що завдяки їх мужності в нас є можливість влаштовувати такі духовні концерти. Вони побажали присутнім єднання, благополуччя, достатку, Господнього благословення, миру та спокою в кожну домівку. 
  І сповнилася світлом і теплом зала районного Будинку культури, коли зі сцени полились автентичні духовні пісні у виконанні юних і досвідчених, добре відомих у краї хористів. Щемним і проникливим виконанням величних пісень порадували народні аматорські колективи, хорові церковні колективи парафій Хмільниччини, а саме народний аматорський родинний ансамбль «Родина» Соколівського сільського Будинку культури, церковні хори парафій Святого пророка Іллі с. Соколова, Святого Андрія Первозванного с. Куманівці, Святої Параскеви П’ятниці с. Терешпіль, Успіння Пресвятої Богородиці с. Вишенька, Святого Архистратига Михаїла с. Великий Остріжок, Різдва Пресвятої Богородиці с. Тараски, Святих Косьми і Дем’яна с. Чернятинці, Святого Володимира Великого с. Уланів, Різдва Пресвятої Богородиці с. Зозулинці, Святих апостолів Петра і Павла м. Хмільник та інші. Загалом на сцені виступило 14 хорових колективів та солістів, які подарували глядачам у залі гарний настрій. 
  По завершенні святкового концерту архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл вручив усім хоровим колективам на знак благословення за щиру працю на користь Святої Церкви Христової та за участь у фестивалі різдвяної пісні  архієрейські грамоти.
 

 dsc0501 dsc0526 dsc0528 dsc0518 dsc0492
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини