«Село моє, краплиночка на карті»

«Село моє, краплиночка на карті»

   Чи не найбільшим святом для кожної людини є її день народження, а для сільської громади, безперечно, - день народження рідного села. Там, де народилися, прожили безтурботне дитинство, де щоранку з першими півнями зустрічали новий трудовий день, сповнений різного: і радощів, і смутку,  де міцно приросли корінням і куди хочеться повертатися знов і знов, навіть через багато років, бо ж рідний дім там, де закопана твоя пуповина, де завжди радо зустрічають і рідні, й односельці…
 17 листопада усіх гостей радо зустріла Митинецька сільська громада, яка того дня відсвяткувала 555-у річницю з дня народження села Митинці. Привітати митинчан зі святом прибули поважні гості, серед яких перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Горбатюк, заступник керівника виконавчого апарату Хмільницької районної ради Валерій Нечипорук, директор ПрАТ «Зернопродукт МХП» філії імені Мічуріна Володимир Поліщук, радник директора ПрАТ «Зернопродукт» Володимир Гуменюк, фахівець з питань оренди землі Майя Матвіюк і уродженець села Митинці - голова Вінницької обласної організації Національної спілки журналістів України Василь Паламарчук. 
  Гарно підготувалися митинчани до Дня села. На подвір’ї біля сільської бібліотеки всюди різнокольорові кульки та стрічки, дизайн двору в українському стилі, а головне – радісні й усміхнені митинчани, які не змогли пропустити важливої події у житті своєї громади. Як і годиться, першим своїх односельців привітав сільський голова Володимир Дрончак. 
  - Сьогодні ми вперше відзначаємо День села, і ті поважні гості, які тут присутні, і ті, чия пуповина закопана у нашому краї та хто своєю працею прославляє рідні Митинці,  - вдячний Вам за те, що не забуваєте, що приїхали розділити з нами радість святкування. Вітаю всіх із Днем села, шановні мої односельчани, щастя вам, успіхів, міцного здоров’я та усіляких гараздів, -  сказав сільський голова Володимир Дрончак. 
  Гарні слова привітань адресували жителям села і перший заступник голови райдержадміністрації Павло Горбатюк та заступник керівника виконавчого апарату Хмільницької районної ради Валерій Нечипорук. 
  - Митинці і моє рідне село, адже свого часу я пропрацював тут п’ять років. В селі живуть добрі люди, хороші господарі та господині, люди, які своєю щоденною працею вносять значний вклад у розбудову села і економічне зростання рідного краю! Терпіння вам, Божого благословення на довгі-довгі роки життя, - сказав Павло Андрійович, вітаючи земляків. Гарних урожаїв на полях, достатку і злагоди в оселях побажав митинчанам Валерій Миколайович.
  Представники влади району вручили сільському голові Почесну грамоту Хмільницької райдержадміністрації і районної ради за вагомий особистий внесок у розбудову та процвітання рідного села, високий професіоналізм та з нагоди Дня села. Почесною грамотою за плідну працю на користь села, за активну життєву позицію і громадську діяльність було відзначено голову первинної організації ветеранів Маркушівської сільської ради Людмилу Гаврилюк і завідуючу бібліотекою села Митинці Оксану Сусол.  А всій сільській громаді від влади району подарували освячену ікону Миколи Чудотворця, аби святий захищав і оберігав місцевих жителів. За доброю традицією поважних гостей привітали запашними короваями, спеченими умілими руками господинь: Катериною Довбняк, Галиною Гаврилюк, Діною Яцишиною і Оксаною Сусол.
  Багато вітальних слів та побажань прозвучали на адресу винуватців свята, багато подарунків привезли із собою гості.  А три сім’ї, в яких цього року появилися дітки, отримали подаруночки від «Зернопродукту».  Того дня жителі села Митинці отримували і музичні вітання, які з теплотою та добром пролунали для них від неперевершеного хмільницького соліста й композитора Павла Дубового, директора Великомитницького СБК Оксани Гавінської, юного соловейка з Тиврова Івана Кузьмика і жіночого вокального ансамблю "Мальви" Митинецької сільської бібліотеки.

4312
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини