"Співуча родина"

"Співуча родина"

Традиційний пісенний конкурс «Співуча родина» цьогоріч зібрав своїх учасників та любителів української творчості у невеличкому й затишному Куманівецькому  сільському клубі. Мабуть, недаремно саме це село приймало в гостях співочі родини району, бо ж у селі чи не в кожній хаті проживають люди, пов’язані з творчістю, тут кожне покоління славиться солов’їним голосом. У фойє клубу гості могли переглянути роботи місцевих майстринь. Вишиті скатерки і рушники Галини Швець, Антоніни Слободянюк і Тамари Титули неодноразово прикрашали різноманітні виставки. 
У середу, на початку свята жителів територіальної громади і дорогих гостей від щирої душі привітав сільський голова Андрій Титула. Він відзначив, що на території села проживали й проживають талановиті люди, які прославляли й продовжують працювати на благо рідного краю. Одним з кращих колективів району, окрасою села Кумановець є народний аматорський фольклорний ансамбль «Перевесло», який неодноразово брав участь в різноманітних конкурсах та фестивалях не лише на районному, а й обласному та всеукраїнському рівнях. На правах господарів свята ансамбль «Перевесло» піснею привітав присутніх у залі. 
На районне свято пісні завітали й голова районної ради Зоя Бонсевич та заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Микола Чикотун. Вони побажали присутнім гарного настрою та приємних вражень від свята. 
-    Ось уже двадцять один рік районний конкурс «Співуча родина» крокує по нашій Хмільницькій землі. Але так сталося, що другий рік поспіль ми це свято почали відзначати в територіальних громадах. Щиро вдячна районному відділу культури та туризму за ініціативу проведення конкурсу в селах нашого району. Ми це свято маємо робити для вас, дорогі жителі нашої Хмільниччини. Кожна співоча родина, кожен з вас несе у своїх піснях любов до рідного краю, любов до українських традицій, і я щиро дякую кожній родині за українську народну пісню, - сказала голова районної ради Зоя Бонсевич. Щирі слова вдячності за гостинність прозвучали й на адресу Куманівецького сільського голови Андрія Титули, після чого Зоя Григорівна спільно з Миколою Олександровичем вручили йому Подяку від Хмільницької райдержадміністрації та районної ради, а представницям народного аматорського фольклорного ансамблю «Перевесло» - подарунок. За вагомий внесок у розвиток української пісенної творчості, примноження культурної спадщини і духовних надбань українського народу, високий художній рівень та професійну майстерність співочі родинні колективи з таких сіл, як Соколова, Куманівці, Мар’янівка, Скаржинці, Пустовійти, Березна, В.Митник, Лозна, Морозівка, Сальниця і Слобода Кустовецька отримали Подяки від райдержадміністрації та районної ради. 
А далі після гарних вітальних слів розпочався конкурс. Завдяки невтомній роботі працівників районного Будинку культури і прекрасним голосам учасників конкурс був по-святковому гарним. Першим на сцені клубу виступив народний аматорський ансамбль «Родина» Соколівського сільського Будинку культури. До речі, цей колектив у минулому році відзначив своє 20-річчя, і це чи не єдиний на теренах нашого району колектив, де співають три покоління соловейків. Загалом на сцені виступили п'ятнадцять родин, талантом яких пишається вся Хмільниччина. Щорічний районний конкурс «Співуча родина» оцінювало журі у складі начальника відділу культури і туризму Хмільницької райдержадміністрації Миколи Стукана, головного спеціаліста відділу культури і туризму райдержадміністрації Лариси Гейко, а також керівника народного аматорського хорового колективу ветеранів війни і праці Павла Дубового, методиста районного Будинку культури Лідії Онищук і звукорежисера районного Будинку культури Олександра Донченка. 
За результатами оцінювання третє місце поділили між собою родинний ансамбль «Калинонька» з с. Куманівці, дует у складі сестер Ярослави та Віки Климчуків з с. Березна і родинний ансамбль «Родина» з с. Соколова. Друге місце отримали родина Омельчуків з с. Великий Митник і дует родини Деренюків з Сальниці. Перше місце – у родини Гутніків з с. Морозівка. Переможців було нагороджено цінними подарунками, а всім іншим учасникам вручили Подяки від районного відділу культури та туризму райдержадміністрації і КЗ «Хмільницький районний Будинок культури».   
 

987653412
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини