Святкування дня народження закінчилось лікарнею

Святкування дня народження закінчилось лікарнею

П'ятеро осіб отруїлись на святі в кафе у Хмільнику. 3 вересня до Хмільницької ЦРЛ почали звертатись жителі міста із гострою кишковою інфекцією за попереднім діагнозом «Харчова токсикоінфекція". Хворих було госпіталізовано. 

- Двоє чоловіків і три жінки звернулись до нас за медичною допомогою у вівторок о 12:00 та 15:00, - розповідає заступник директора з лікувальної справи Хмільницької центральної районної лікарні Іван Максименко. - Скаржились на розлад кишково-шлункового тракту.  В одного пацієнта було підвищення температури. 

Ситуацію із спалахом захворювання тримає на контролі Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

"Після отримання повідомлення про спалах, з метою встановлення причин та умов виникнення захворювань, спеціалісти Головного управління розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування та інспектування закладу з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

З епіданамнезу з'ясовано, що всі хворі перебували на святкуванні дня народження в кафе у м. Хмільник. Всього на заході були присутні 19 осіб. Слід зазначити, що частина гостей, в т.ч. потерпілі, забирали з собою залишки харчових продуктів.

У ході розслідування спалаху спеціалісти Держпродспоживслужби провели роз’яснювальну роботу з персоналом кафе щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь", - повідомляється на сайті управління. 

Станом на 6 вересня троє хворих почуваються краще, вони вже вдома, двоє ще перебувають в лікарні. 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини