Віктор Ющенко подякував Миколі Філонову за запрошення на економічний форум

Віктор Ющенко подякував Миколі Філонову за запрошення на економічний форум

Третій Президент України Віктор Ющенко взяв участь у роботі Форуму громад Вінниччини «Економічний план Перемоги», який відбувся 3 жовтня у Вінниці. Організатори заходу - ГО "Ми-Вінничани" і ГО "Вектор".

Коментуючи цю подію у соціальній мережі Фейсбук, Віктор Ющенко подякував нашому землякові – Миколі Філонову, який був співорганізатором заходу, за запрошення та співпрацю.

Метою форуму було обговорення актуальних питань економічного розвитку на регіональному рівні під час воєнного стану, зокрема, шляхи ефективного використання наявних можливостей та ресурсів, напрямки залучення інвестицій та грантових коштів, способи взаємодії із соціально-відповідальним бізнесом.

З вітальним словом до учасників і гостей Форуму Громад Вінниччини звернувся Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов. У заході взяли участь керівники та представники всіх громад Вінницької області, керівники громад Черкащини та Київщини, представники Вінницької ОВА, експерти, представники найбільших інвесторів нашого регіону, народні депутати України, ЗМІ та міжнародні громадські організації.

Під час роботи форуму третій Президент України виступив з доповіддю «Оборона. Економіка. Національна ідентичність», у якій зазначив, що українці за останні 30 років із «квазінації» стали Нацією. Це зрозуміли й визнали у світі, а тому перед місцевим самоврядуванням.

«Ви самі відчуваєте, що за останні 30 років із «квазінації» ми стали Нацією. Причому так зайшли у порядок денний світу, що коли почалася війна 2022 року із російським фашизмом, на третій місяць біля нас стало 34 держави-союзники. В історії такого не було… Причому – яких держав? Самих прогресивних, самих потенціальних. Проходить ще три місяці, і біля нас встало в шеренгу 54 держави світу, причому – наймогутніші, демократичні, де шанується воля і свобода. У цих державах виробляється 70% світового продукту. РФ з 1,7% світового ВВП… Проти неї 54 країни із об'ємом 70% світового ВВП. Як ви думаєте – хто переможе?»

А ще Віктор Ющенко у Вінниці говорив: 

- Про національну ідентичність і майбутню перемогу 

- Про принципи і цінності

- Про мотивацію агресора

- Про мову

- Про місцеву ініціативу 

- Про принципи економічної відбудови

- Про продукцію з високою доданою вартістю

- Про аграрний сектор

- Про потребу організації національної зернової біржі

- Про «час можливостей» 

Повна текстова версія виступу Віктора Ющенка у Вінниці 

«Абсолютно переконаний, що важливим фактором наближення Перемоги України повинна стати консолідація громад. Сьогодні кожен учасник місцевого самоврядування повинен займати виключно державницьку позицію і генерувати лише такі сценарії, які наближають нашу перемогу», – сказав під час форуму співорганізатор і модератор заходу Микола Філонов.

Також Микола Філонов подякував видатному державному діячу за копітку роботу на благо України та лобіювання інтересів нашої країни на міжнародному рівні. Також він відзначив, що Віктор Ющенко був одним з тих, хто ще на початку ХХІ століття попереджав, що північно-східний сусід є ворогом та пестить загарбницькі плани щодо нашої землі.

«Переконаний, одним із важливих факторів, який сприяв потужному опору агресорові, стало капітальне зміцнення національної ідентичності. І серед тих, хто поставив це питання у центр державницької політики, був Віктор Ющенко, за що велика йому подяка», – сказав Микола Філонов.

Відзначимо, що економічний форум громад Вінниччини було проведено за ініціативи ГО «Ми – Вінничани» - керівник Валерій Коровій та ГО «Вектор» - засновник Микола Філонов. До складу об’єднання входять або є його партнерами: народні депутати України Лариса Білозір, Геннадій Вацак та Микола Кучер, народний депутат попередніх скликань, колишній голова Вінницької ОДА Олександр Домбровський, голова ОДА у 2015-2019-х рр. Валерій Коровій, народний депутат України VIII скликання Сергій Кудлаєнко.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД МИКОЛИ ФІЛОНОВА РАЗОМ З ПАРТНЕРАМИ ПЕРЕДАВ НА ФРОНТ 100 УДАРНИХ ДРОНІВ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.



 

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини