Вінниччина займає третє місце в Україні по влаштуванню дітей у сім’ю

Вінниччина займає третє місце в Україні по влаштуванню дітей у сім’ю

Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації  Наталя Заболотна, на засіданні розширеної колегії служби у справах дітей обласної державної адміністрації за підсумками роботи у 2019 році. Повідомляє сайт Вінницької облдержадміністрації

До участі у заході були запрошені члени колегії служби у справах дітей облдержадміністрації, заступники голів РДА та міських рад міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад, начальники служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, та ОТГ, директори Вінницького і Жмеринського обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

Висловлюючи щиру подяку усім працівникам  обласної служби у справах дітей, Наталя Заболотна підкреслила: «Той, хто хоча б раз приходив у сім’ю, де стоїть питання вилучення дитини, хто проходив через це випробування - той розуміє, яке емоційне, психологічне та психічне навантаження  лягає на соціальних працівників. Ми  маємо по праву пишатись  тим, що Вінниччина  посідає третє місце в Україні по влаштуванню дітей у сім’ю. Це результат титанічної спільної  праці».

Окрім цього, пріоритетними напрямами діяльності служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації на 2020 рік визначено:

  • реалізацію права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні;
  • захист житлових і майнових прав дітей;
  • ефективну діяльність закладів – Вінницького і Жмеринського обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

Станом на 1 січня 2020 року на первинних обліках служб у справах дітей райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення перебуває 2324 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них: 1633 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування перебувають під опікою, піклуванням громадян, 545 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 103 – в інтернатних закладах всіх форм підпорядкування, 21 – навчаються в вищих навчальних закладах, професійно-технічних училищах різних рівнів акредитації, 23 – в тимчасових формах влаштування (11 - в сім’ях родичів, знайомих, 9 - центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, 3 - інше, тощо).

  • Станом на 01.01.2020 року в області 93,7 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплено сімейними формами виховання.

    За оперативною інформацією в області станом на 01.01.2020 року функціонує 57 дитячих будинків сімейного типу та 134 прийомних сімей, в яких на вихованні перебуває 634 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

    Упродовж 2019 року в області створено 7 прийомних сімей, 2 дитячих будинки сімейного типу. У 2019 році до сімейних форм виховання (дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї) влаштовано 74 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 60 – віком від 6 до 18 років.

    Крім того, в області здійснюється забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок субвенції, обсяг якої у 2019 році для Вінницької області складає 37,642 млн. гривень.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

НОВИЙ ДИТСАДОК ПЛАНУЮТЬ ОБЛАШТУВАТИ У ХМІЛЬНИКУ

У ВСІХ ШКОЛАХ ВІННИЧЧИНИ ПРИЗУПИНЕНО НАВЧАННЯ. КАРАНТИН ПРОДОВЖЕНО ДО 14 ЛЮТОГО

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини