Вісім років тюрми "світить" обласному ексчиновнику за пропозицію хабаря губернатору

Вісім років тюрми "світить"  обласному ексчиновнику  за пропозицію хабаря губернатору

Оголошено підозру екскерівнику лісового управління Вінниччини, який допоміг зятеві безоплатно отримати лісову ділянку для будівництва бази відпочинку, а також пропонував хабар начальнику ОВА, щоб залишитися на посаді. Про це повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Повідомляється, що в серпні 2019 року посадовець організував злочинну схему з незаконної передачі в користування на 49 років лісової ділянки площею 3,4 га Дашівського лісництва на території Іллінецької міської територіальної громади.

«Земля у лісі передавалася для бізнесу товариству з обмеженою відповідальністю, одним з засновників якого був зять підозрюваного. Умисел полягав у можливості довгострокового користування ділянкою без сплати передбачених законодавством платежів та зміні її цільового призначення для подальшої забудови», — йдеться в повідомленні прокуратури.

Далі йдеться про те, що в грудні 2019 року, на основі наданого підозрюваним висновку, тодішній голова Вінницької ОДА підписав розпорядження про виділення вказаної лісової ділянки з умовою відшкодування збитків постійному користувачу — Дашівському лісництву; дотримання встановленого режиму використання земель, виконання встановлених обмежень та інших зобов’язань, передбачених законом і договором тимчасового користування. Але ТОВ проігнорувало ці вимоги і розпочало на отриманій ділянці будівництво відпочинкового комплексу. На ділянці з’явилися 10 будинків для відпочинку і господарчі споруди.

Внаслідок таких незаконних дій державному лісопідприємству завдано збитків на 1,8  млн грн, — зазначають у прокуратурі.

Посадовець, який багато років очолював обласне управління лісового та мисливського господарства, сподівався у 2022 році очолити новостворене Центрально-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства (м. Вінниця), утворене після реорганізації структури.

«Для цього фігурант мав намір заручитися підтримкою начальника Вінницької обласної військової адміністрації, до якого з цим питанням прийшов на особистий прийом. Після відмови начальника Вінницької ОВА у будь-якому сприянні, підозрюваний надав йому конверт з грошовими коштами в сумі 25 000 доларів США. Про факт пропозиції хабаря очільник області повідомив правоохоронним органам», — йдеться далі в повідомленні.

До суду передано клопотання про взяття підозрюваного під варту. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

2 %287%292 %286%292 %285%292 %284%29
Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини