Володимир Гройсман закликав владу не припускатись чергової помилки

Володимир Гройсман закликав владу не припускатись чергової помилки

ЗАКЛИКАЮ ВЛАДУ НЕ ПРИПУСКАТИСЬ ЧЕРГОВОЇ ПОМИЛКИ, А ПІДТРИМАТИ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ! - написав Володимир Гройсман на своїй сторінці у фейсбук.

- Серед тих, від кого зараз дуже залежить, як ми пройдемо пандемію - органи місцевого самоврядування, голови громад, мери. Щодня я бачу, як відповідально і оперативно вони діють та приймають необхідні рішення. Але, на жаль, замість всебічної підтримки від центральної влади, вони отримують несправедливе урізання місцевих бюджетів. Фактично це початок згортання децентралізаціі. 

Мені шкода, що я вимушений говорити про це в день річниці цієї реформи. Коли 1 квітня 2014 го я вносив концепцію децентралізаціі, теж був дуже непростий час і теж було багато тих, хто говорив, що у нас війна і зараз потрібно навпаки централізувати владу. Але нашій команді вдалось переконати всіх у тому, що децентралізація - це єдиний правильний шлях. І роки після підтвердили нашу правоту. Ця реформа стала найуспішнішою з усіх інших. Як результат, місцеві бюджети почали зростати і це дало можливість багатьом громадам розпочати розвиток, будувати та реконструювати дороги, школи, садочки, фапи, лікарні, стадіони тощо. Навіть створити резерви, які зараз теж використовують на боротьбу з епідемією.

ТОМУ ЗАКЛИКАЮ ВЛАДУ НЕ ПРИПУСКАТИСЬ ЧЕРГОВОЇ ПОМИЛКИ, А ПІДТРИМАТИ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН ЗВЕРНУВСЯ ДО ДО ПРЕМ‘ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини