За байдуже ставлення позбавили батьківських прав чоловіка у Хмільнику на Вінниччині

За байдуже ставлення позбавили батьківських прав чоловіка у Хмільнику на Вінниччині

Жителька Хмільницького району, матір двох дітей (один з яких – повнолітній) звернулась з позовом до суду щодо позбавлення батьківських прав свого колишнього цивільного чоловіка відносно 13-річної доньки. Повідомляють Життєві обрії з посиланням на Місто

“Причинами, які спонукали жінку звернутись до суду стали ухилення чоловіком від виконання батьківських обов’язків, відсутність інтересу до життя дитини, її навчання та проведення дозвілля. Представник позивачки надав суду також довідки із школи, де навчається малолітня дівчинка та з місцевого медичного закладу, який підтвердив, що відповідач не цікавився лікуванням дитини”, — інформує прес-служба Хмільницького міськрайонного суду.

“Відповідно до рішення Хмільницького міськрайонного суду від 20 лютого 2009 року з чоловіка стягуються аліменти на дітей, від сплати яких він став злісно ухилятись, за що відповідач може бути притягнутий до адміністративної відповідальності. Нині у відповідача заборгованість по сплаті аліментів становить понад 61 тис. грн.

Почути думку відповідача суддя Хмільницького міськрайонного суду Михайло Войнаревич так і не зміг: попри належне повідомлення, чоловік у судові засідання не з’явився жодного разу.

У такому випадку суд має право розглядати справу без відповідача (частина 1 статті 280 Цивільно-процесуального кодексу). Розглянувши усі матеріали справи та надані документи та керуючись статтями 164 та 165 Сімейного кодексу України (підстави про позбавлення батьківських прав та особи, які мають право звернутись до суду про позбавлення батьківських прав) суд задовольнив вимоги позивачки та позбавив чоловіка батьківських прав щодо його малолітньої доньки.

Варто зауважити, що позбавлення батьківських прав абсолютно не позбавляє відповідача обов’язку сплачувати аліменти на утримання 13-річної доньки, що передбачено законодавством України.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ВІД ВОРОНЯЧОГО НАШЕСТЯ І ЧИНОВНИЦЬКОЇ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ В ХМІЛЬНИКУ РОКАМИ ПОТЕРПАЮТЬ ЛЮДИ

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини