Збройний напад у Хмільнику. Потерпілий: "Хочу, щоб ця людина відповіла за законом".

Збройний напад у Хмільнику. Потерпілий: "Хочу, щоб ця людина  відповіла за законом".

  Минулого вівторка, в актовій залі Хмільницького відділення поліції відбулась прес-конференція. Причиною її проведення стало депутатське запитання, направлене депутатами Хмільницької міської ради начальнику Хмільницького відділення поліції Дмитру Руденку. Данний запит підписаний 22 депутатами. У ньому йшлося про те, що із засобів масової інформації депутатам стало відомо, що 6 червня 2019 року в місті стався інцидент за участю одного з депутатів міської ради із застосуванням зброї щодо якого відкрито кримінальне провадження. 
  Депутати звернулись до керівника поліції з проханням надати офіційний коментар щодо цієї події, а також поінформувати чи звертався потерпілий із заявою про те, що не має претензій до Руслана Терещука. 
  Цей запит був направлений у поліцію 12 червня 2019 року, а 18 червня, одразу після вихідних, начальник поліції Дмитро Руденко зібрав прес-конференцію, на яку, окрім журналістів та представників громадських організацій, були запрошені і депутати, але жоден з підписантів на прес-конференцію не з'явився. Тому у багатьох виникла підозра, що депутатів насправді не цікавить офіційна версія, а депутатське звернення, можливо, хтось хотів застосувати, як тиск на слідство чи керівника поліції. 
  Подія із застосуванням зброї місцевим депутатом Русланом Терещуком і так широко обговорювалась в соціальних мережах, а після депутатського запитання набрала ще більшого розголосу в місцевих та обласних газетах, на телебаченні та в інших засобах масової інформації.

  На початку прес-конференції Дмитро Руденко коротко ознайомив присутніх з роботою поліції. За офіційними даними, протягом трьох років в Хмільнику та Хмільницькому районі спостерігається стійка тенденція зниження злочинності. В порівнянні з 2016 роком її рівень знизився більш, як в два рази.
Після чого Дмитро Сергійович надав інформацію стосовно конфлікту, який стався між депутатом міської ради Русланом Терещуком та потерпілим Євгенієм (прізвище не розголошують).  
  З його слів 6 червня 2019 року Хмільницьким відділенням поліції до єдиного реєстру до судових розслідувань було внесено кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого частиною 4, статті 296 кримінального кодексу України. Це вчинення хуліганських дій із застосуванням предмета, заздалегідь пристосованого для вчинення хуліганських дій. Як встановило слідство, цим предметом був автомат, зі слів потерпілого - автомат АК-47.
  Далі розповідь продовжив потерпілий Євгеній. З неї стало відомо, що цей кримінальний інцидент стався на вулиці Нагірній, де він був зі своєю дівчиною. На цій вулиці між ними виникла суперечка і вони сварилися. 
  - А далі, все було, як в кіно, - з хвилюванням у голосі та сльозами на очах розповідає потерпілий.  - З-за повороту на шаленій швидкості вилетів автомобіль, який летів прямо на нас, ми аж на клумби вискочили і попадали. Раптом автомобіль зупинився  і з нього вискочив чоловік з криками: "Лежати!". Я не розумів, що відбувається... Він наблизився до нас, направив на мене зброю, перезарядив і кричав: "Лежати!" (я трохи розбираюсь у зброї, тому можу сказати, що це був автомат Калашникова). Було дуже страшно, я був у шоковому стані і ліг на землю. Моя дівчина накрила мене і просила не стріляти, але чоловік був дуже агресивний, весь час погрожував мені, кричав:  "Чому ти тут ходиш?", постійно направляв на мене зброю,  у мене з лівого боку було синє обличчя. Коли це все відбувалось, я його упізнав, бо вчився з ним в одній школі, я до нього звернувся: "Руслан, що ти робиш? Припини!".  Але ні на мої прохання, ні на прохання моєї дівчини він не реагував. Скільки це продовжувалось - я не знаю, бо був у шоці, але поступово його агресія почала потроху зникати. Після цього він поклав зброю в автомобіль і кудись поїхав.  А я, прийшовши трохи до тями, викликав поліцію. Мене з моєю дівчиною забрали у поліцейський відділок, де ми дали пояснення, я написав заяву.
  На запитання, чи звертався потерпілий до поліції  із заявою про те, що не має претензій до Терещука, Євгеній відповів: "Так, звертався, бо я живу у цьому місті, я боюсь за своє життя і за життя своїх рідних". А на запитання, як він бачить вирішення цього конфлікту, відповів: "Я хочу, щоб ця людина відповіла за законом".
  Дмитро Руденко на запитання журналістів чи не вважає він це депутатське запитання тиском на слідство, відповів: "Я навіть не знаю, що сказати, бо вважаю, що у депутатів зовсім інші обов'язки, які не передбачають втручання в роботу поліції. Але зважаючи на те, що жоден з депутатів, котрі підписались під цим документом, не з'явився за відповіддю, є підстави вважати, що вона їх просто не цікавить, тому дане депутатське запитання, вважаю  риторичним".
Керівник поліції зазначив, що після розголосу даного конфлікту, до відділу поліції почали звертатись люди із заявами щодо вчинення Терещуком інших кримінальних злочинів, але скільки людей і з якими заявами не сказав, оскільки триває слідство, з'ясовуються обставини і якщо дані факти підтвердяться, то обов'язково будуть оприлюднені. 
  На даний момент Терещук відмовляється працювати зі слідством. Зброю, яку застосував до потерпілого, надати відмовився.Але незважаючи на це, Дмитро Сергійович запевнив журналістів і громадськість у тому, що слідство буде проведено об'єктивно і виважено, бо законність і правопорядок для хмільницьких поліціянтів є головним чинником в їх роботі. 
  - Я гарантую, що будуть проведені всі необхідні слідчі дії,  справедливість візьме вгору, а винні будуть покарані, - наголосив Дмитро Руденко.  
Він також зазначив, що слідство буде максимально відкритим для суспільства, а керівництво поліції завжди готове зустрітись з журналістами та громадськістю і  надати всю дозволену слідством інформацію.  
  В ході спілкування Дмитро Руденко також відмітив, що це не перший випадок, коли проти  Руслана Терещука заведено кримінальну справу.  
  Як все закінчиться цього разу - покаже час. А громадськість дуже сподівається, що слідство об'єктивно встановить причини цього збройного конфлікту, а суд прийме справедливе рішення і винні будуть покарані.   

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини