"Зернопродукт МХП": співпраця та інвестиції

"Зернопродукт МХП": співпраця та інвестиції

 Коротка довідка   

   ПрАТ «Зернопродукт МХП», що входить до Групи МХП - одне з найпотужніших сільськогосподарських підприємств України, яке було створене в 2004 році. Воно працює, як один великий організм, що діє злагоджено та продуктивно.  Результатом цієї роботи є високі показники врожайності на полях, лідерство на вітчизняному ринку та велика вдячність від людей. Головною діяльністю підприємства є вирощення зернових, олійних та технічних культур, проте керівництво підприємства не забуває й про жителів, які мешкають на території присутності підприємства. Працівники «Зернопродукт МХП» мають конкурентну заробітну плату, комфортні умови праці та безліч бонусів у вигляді пільгового харчування, службового трансферу і навіть житла та ще багато інших. Увага надаться покращенню інфраструктури населених пунктів, де орендує землі підприємство, а також значні кошти спрямовуються на співфінансування важливих соціальних ініціатив у селах.    
   На теренах нашого району у селі Воронівці з 2005 року ефективно працює Хмільницька філія ПрАТ «Зернопродукт МХП», директором якої є справжній господар: Юрій Фаринюк.  За період плідної роботи в аграрній сфері, а також у співпраці з громадою та місцевою владою, Хмільницька філія збільшила свої виробничі потужності, заручилася підтримкою і довірою людей і нині має великий авторитет у районі. За значні здобутки та постійну допомогу територіальним громадам колектив Хмільницької філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» цьогоріч було розміщено на районній Дошці пошани. Це  вкотре доводить ефективність роботи філії та повагу хмільничан до її працівників. Крім того,  підприємство заслужено відзначають на усіх районних заходах. 
  Тут працюють 114 осіб. Із понад 7 тисяч гектарів орендованої землі більше 3 тис. – паї.  Орендна плата в товаристві у 2018 році складає 12% від нормативно-грошової оцінки паю. На отримані від оренди землі грошові кошти орендодавці зможуть придбати встановлену у філії кількість натуральної продукції.
 

   Розвиток села, його інфраструктура та благоустрій завжди залежали від того, хто господарює на його землі, адже саме земля приносить значні прибутки тому, хто про неї піклується, так би мовити, дає їй правду.
  Хмільницька філія ПрАТ «Зернопродукт МХП» с. Воронівці, яку вже тринадцять років очолює відносно молодий, але досить досвідчений господарник та керівник Юрій Фаринюк, орендує більше семи тисяч гектарів землі в різних територіальних громадах нашого району.  Сам Юрій Миколайович не приховує гордості від того, що доля подарувала шанс працювати в такій потужній компанії. Він також пишається плідною співпрацею з пайовиками. Пишається своїм дружнім, професійним колективом  та тим, що вдалось налагодити співпрацю з сільськими головами. Завдяки цій співпраці в селах ремонтуються, утеплюються та модернізуються школи та садочки, ФАпи та амбулаторії, клуби та Будинки культури, висипаються дороги, встановлюються дитячі майданчики, будуються храми та багато іншого. Пишається він і тим, що керівництво «Зернопродукту» не шкодує коштів на відродження села і є одним з найпотужніших інвесторів в Україні. Свідченням цьому є те, що лише за минулий рік в розвиток українських сіл, де присутній «Зернопродукт МХП», підприємство інвестувало майже дев’ять мільйонів гривень.  
  Зокрема, в селах Лознянської, Сальницької, Пустовійтівської, Лип’ятинської, Рибчинецької територіальних  громад та в селі Воронівці, окрім сплачених податків і зборів, на розвиток соціально-культурної сфери було інвестовано 905 тисяч гривень благодійних коштів.

 

- Урожайність основних культур досить непогана. Наприклад, гороху отримали 22,7 ц/га, пшениці – 69,1 ц/га, рапсу – 40,2 ц/га. Наразі ми збираємо соняшник, сподіваємося на врожайність близько 40 ц/га, але все буде залежати від погодних умов. Цього року в нас на два тижні раніше розпочалися жнива. Дасть Бог, і завершимо їх вчасно з гарними результатами. Також у нас є поповнення новою сучасною технікою: це і культиватор, і нова сіялка, що дасть можливість якісніше обробити грунт і переробити зернові. Взимку отримали нового комбайна CASE. Загалом на балансі підприємства три потужних комбайни. У філії працюють кваліфіковані та сумлінні люди, професіонали своєї справи.

Досвідчені механізатори - Володимир Іщук, Михайло Грабарчук, Дмитро Грищенко, Федір Чорний, Василь Паршивлюк, Андрій Лінкевич, Максим Цебрій, Віталій Безсмертний - допомагають якнайшвидше і якісно виконувати усі сільськогосподарські роботи. З перших днів існування філії і досьогодні тут працює також Костянтин Побідаш. Підприємство може похвалитися також своїми досвідченими комбайнерами, серед яких Василь Зарудній, Едуард Корольков, Віктор Костюк та інші. Водіями тут працюють Микола Павленко, Володимир Оверчук, Дмитро Бачинський, Валерій Бомко… Бензин для техніки допомагає доставляти Іван Царук: усі заправні роботи  - компетенція цього працівника. У нас чудові зварювальники, різноробочі, вагарі. Варто відзначити також і агрономів, без яких взагалі неможливо уявити сільське господарство. Це Олександр Борсук, Григорій Чехівський, Алла Ротай, Олександр Андрощук і Анатолій Романюк.
  Всіх назвати неможливо, адже колектив великий, професійний і злагоджений, - 
розповідає Юрій Фаринюк, директор Хмільницької філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» с. Воронівці.

 

 

Сальницькі проекти: реалізовані в співпраці

 

- Сальницька сільська рада часто бере участь у різноманітних конкурсах, і майже завжди до співфінансування долучається «Зернопродукт».  Приміром, завдяки підприємству в Сальницькому будинку культури з’явилося опалення. Бюджет XIV обласного конкурсу розвитку громад сягнув 290 тисяч гривень: 80 тисяч – це гроші «Зернопродукт МХП». Завдяки цим коштам ми придбали твердопаливний котел і чотири вулкани, які видувають тепле повітря з котла в приміщення Будинку культури. Завдяки тому, що філія допомогла нам вивезти щебінь, в минулому році ми побудували 700 метрів дороги. Під час відкриття дитячого садочка «Казка» в минулому році підприємство надало нам 17 тисяч гривень. За ці кошти було придбано тротуарну плитку. Крім того, дитячий садочок отримав у подарунок килим. Коли б ми не звернулися, Юрій Фаринюк завжди відгукується і надає техніку, щоб сніг розчистити, упорядкувати сміттєзвалище або кладовище, допомагає коштами для потреб школи чи садочка. До нього звертаються по допомогу і жителі сіл, в яких важкохворі рідні. Від них теж не відвертаються – допомагають, чим можуть. Цього року з перемогою у XV обласному конкурсі ми продовжили свій проект з облаштування й оновлення Будинку культури. Так, на ремонт фасаду і ганку  було необхідно 460 тисяч гривень, 70 тисяч – кошти «Зернопродукт МХП». За сприяння філії цьогоріч сільська рада відремонтувала 300 метрів дорожнього покриття,  а вся техніка, яка працювала - від Хмільницької філії «Зернопродукт МХП». Перемігши у районному конкурсі розвитку територіальних громад, ми плануємо прокласти дорогу до джерела Божої Матері, на що підприємство спрямувало  20 тисяч гривень, - розповів про співпрацю сільський голова с. Сальниці Леонід Мар’євич. 

  Крім того, в селі Сальниці у двох аптеках, що знаходяться в сільському клубі, за рахунок «Зернопродукт МХП» було зроблено ремонт.

  Землі Хмільницької філії ПрАТ «Зернопродукт МХП», що у селі Воронівці, знаходяться на території шести сільських рад Хмільниччини і межують з Калинівським районом та Житомирською областю. Незважаючи на велику територію і значний обсяг робіт, директор підприємства завжди знаходить  час і на спілкування із сільськими головами, аби дізнатися про нагальні потреби громади і вчасно допомогти. Така співпраця сприяє розвитку Хмільницького району і покращує інфраструктуру сіл. Сільські голови дуже задоволені таким соціальним партнером, адже нині мало підприємств, які б віддавали свої кошти на благо громад.  

 

В Лозні будується храм

   

   Відчутні результати співпраці з підприємством  на собі відчула й Лознянська сільська рада, про що розповіла сільський голова Світлана Якушевська:

  - Ми постійно отримуємо допомогу: як фінансову, так і з надання певних послуг. За період співпраці вдалось відремонтувати сільський клуб, будуємо церкву, на яку «Зернопродукт МХП» виділив 250 тисяч гривень. Торік підприємство надало 100 тисяч гривень на дорогу Воронівці-Лозна-Дубина. Постійно звертаємось по допомогу з розчищення сміттєзвалищ, вулиць, грейдерування доріг. Цього року Лознянська сільська рада стала переможцем в обласному конкурсі проектів соціально-економічного розвитку. Цей проект передбачає вирішення екологічних проблем, зокрема, через озеленення територій. Внесок філії складає 60 тисяч гривень. На місці чагарників неподалік сільського клубу, сільської ради і магазину нині облаштовують парк, де висадять квіти, різноманітні декоративні дерева, будуть місця для культурного відпочинку селян. Ще один наш проект, який спрямовано на ремонт дороги, потребує 300 тисяч гривень, 90 тисяч гривень та ще й послуги з автотранспорту надало підприємство. Висловлюю величезну вдячність працівникам філії та директору Юрію Фаринюку за їхню допомогу, адже з бюджету сільської ради на автотранспортні послуги взагалі нічого не виділяється, тобто філія працює на благо села виключно за власний кошт. 
 

  Відремонтувавши дорогу, яка пролягає біля греблі, ми вирішили розвантажити вузьку сільську вуличку, на якій живе багато людей, адже їм заважає активний рух транспорту. Протяжність дороги - 1,5 кілометра. Завдяки Хмільницькій філії «Зернопродукт МХП» цю дорогу розчистили і розширили. 

 

«Зернопродукт МХП» завжди посприяє і виручить

   

  Оксана Чекотун займає посаду Пустовійтівського сільського голови вже майже три роки, і свою співпрацю з Хмільницькою філією "Зернопродукт МХП" вважає дуже ефективною. Адже, звертаючись із будь-яким проханням допомогти, ще жодного разу не отримала відмови.

  - У цьому році завдяки коштам підприємства в сумі 60 тисяч гривень ми придбали щебінь для ямкового ремонту доріг. Ще 100 тисяч гривень було витрачено на свердловину в селі Зозулинці. Загалом немає значення, яку допомогу ми попросимо – чи заборонувати, чи вивезти сміття, розгорнути сніг, - усе вирішується без будь-яких проблем й одразу. Цьогоріч Хмільницька філія подарувала сільській громаді шість сміттєвих баків. На проведення районного фестивалю щедрівок та колядок, який проходив у січні цього року в селі Пустовійти, «Зернопродукто МХП» спрямував 15 тисяч гривень, і це не враховуючи наданих продуктів харчування. 
  Завдяки виділеним підприємством 40 тисячам гривень,  а також наданої  ними техніки від філії та людей в селі було почищено ставок, де нині тутешні мешканці мають змогу і поплавати, і рибу половити. Якби всі підприємці допомагали так, як «Зернопродукт МХП», усі села розвивалися б і жоден сільський житель не хотів би покидати своєї домівки в пошуках кращого життя. На жаль, поки що на теренах села значну допомогу надає лише ПрАТ «Зернопродукт МХП», - розповіла Оксана Чекотун.

 

Люди бачать результати нашої співпраці

  Село Воронівці, де провадить свою діяльність філія ПрАТ «Зернопродукт МХП», входить до складу Уланівської територіальної громади, а тому в Уланові теж відчувають переваги співпраці з дбайливим господарем, його турботливе ставлення до людей. Приміром, там, де нині величаво стоїть Вічний Кобзар, а неподалік грайливо виграє фонтан, - теж встигли докласти своїх зусиль та продемонструвати силу техніки  працівники Хмільницької філії ПрАТ «Зернопродукт МХП».

 

  - Юрій Фаринюк був неодноразово занесений на Дошку пошани Уланівської територіальної громади. Вісім років тому, під час першої нашої співпраці з підприємством, за рахунок «Зернопродукт МХП» було придбано електрообігрівачі для клубу, який раніше не опалювався. Відтоді й розпочалася наша тісна співпраця, яка триває й донині. За кошти підприємства встановлено огорожу з металопрофілю навколо НВК "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" у селі Воронівці. Щороку на поточний ремонт цього закладу виділяються чималі кошти, придбано та змонтовано дитячий майданчик, а також побудовано закриту криницю. Завжди працюємо, як-то кажуть, пліч-о-пліч. Жодного разу Юрій Миколайович нам ні в чому не відмовив. Нещодавно воронівчани відсвяткували  510-у річницю села, і в цьому теж допомагали наші надійні партнери: закупили тренажери  на суму 36 тисяч гривень, допомогли з прийомом гостей, долучились до видання книги нашого краєзнавця Миколи Дороша, на що спрямували 16 тисяч гривень. Загалом на допомогу з організацією ювілейного святкування Дня села «Зернопродукт МХП» виділив близько 100 тисяч гривень. До співфінансування в обласних та районних проектах сільська рада не залучала Хмільницьку філію підприємства, але за будь-якими іншими питаннями ми завжди зверталися без вагань у тому, що нам допоможуть. Люди бачать результат нашої співпраці, тому він не може бути непоміченим, адже це  затишок, і комфорт нашої територіальної громади, - зауважив Уланівський сільський голова Сергій Голубенко.

 

Завдяки таким господарям і розвивається село

  В селі Лип’ятині завдяки коштам «Зернопродукт МХП» з'явився централізований водогін, у сільській школі - пластикові вікна та двері, дитячий майданчик, а в сільському клубі – нова підлога.

  - Ми плідно співпрацюємо із «Зернопродукт МХП» і директором Хмільницької філії Юрієм Фаринюком. Він постійно надає нам техніку для проведення будь-яких робіт: чи то ремонт доріг, чи то розчищення стихійних сміттєзвалищ тощо. За сприяння підприємства вихованці нашої школи уже вдруге побували в Карпатах. Крім того, діти завжди отримують від філії подарунки на свята. Коштом підприємства у сільській школі встановили пластикові вікна та вхідні двері, у сільському клубі зробили косметичний ремонт. Наразі найважливішою для нас була допомога «Зернопродукт МХП» з проведенням водогону. Він має бути протяжністю в 9 кілометрів, а загальна вартість робіт сягає 1 мільйон 200 тисяч гривень. Він ще не завершений. Потрібно  підвести електрику до свердловини. На водогін філія надала 220 тисяч гривень. 
  Усі наші жителі, у тому числі й пайовики, щиро вдячні за велику допомогу громаді. Завдяки таким господарям і розвивається село, - сказав Лип’ятинський сільський голова Петро Іщук.

 

Тепер жителі села мають де відсвяткувати дні народження, весілля, будь-які урочистості

   Невеличке село на річці Снивода під назвою Рибчинці також потребує надійного інвестора, а коли він ще й добрий господар – з його допомогою в селі все буде до ладу. Сільський голова Рибчинецької територіальної громади Володимир Устименко розповів, що Хмільницька філія ПрАТ «Зернопродукт МХП», що в селі Воронівці, є найбільшим та чи не єдиним їхнім спонсором серед всіх орендарів і землевласників, які знаходяться на території сільської ради. 

  - Цього року завдяки виділеним коштам підприємства в селі викопали свердловину вартістю 100 тисяч гривень. Її глибина - 137 метрів. Наразі тривають завершальні роботи. Торік у  школі за рахунок філії було поставлено пластикові вікна на загальну суму 25 тисяч гривень.

Велика допомога від «Зернопродукт МХП» надходить у вигляді різних послуг, як-от вивезення землі, сміття зі стихійних сміттєзвалищ тощо. Багато було зроблено, і ще більше - у планах: наприклад, Юрій Фаринюк уже пообіцяв нам надати на перекриття сільського клубу 100 листів шиферу, а це теж, знаєте, немалі кошти. Лист шиферу нині коштує щонайменше 150 гривень. Коли сільська рада брала участь у проекті з освітлення вулиць, то ПрАТ «Зернопродукт МХП» долучився до співфінансування і виділив на освітлення 11 тисяч гривень. Тепер центральна частина села на території протяжністю в 2 кілометри і 850 метрів буде освітлюватися, що дуже важливо для кожного нашого жителя. Завдяки спільним зусиллям громади, а також за надані 45 тисяч гривень від підприємства також відремонтували центр дозвілля. За ці кошти було закуплено будівельні матеріали, поставили паркан, а також придбали твердопаливний котел. Тепер місцеві жителі мають де відсвяткувати дні народження, весілля, будь-які урочистості, або ж зібрати рідних на поминальний обід. 
  На дитячий майданчик підприємством було виділено кошти в розмірі 8 тисяч гривень, - розповів сільський голова Володимир Устименко.


 
 




 



 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини