«ZHDANSPACE»

«ZHDANSPACE»

   У Жданівській ОТГ запрацював молодіжний центр. «ZHDANSPACE» - молодіжний центр, який нещодавно запрацював  на території ОТГ. Це результат  налагодженого діалогу  сільської ради, мешканців громади та бізнесу. Центр розташувався  у приміщенні  КЗ «Жданівська публічна бібліотека» і має на меті  створення комфортного та сучасного простору для дозвілля і розвитку молоді, обміну думками, генерації ідей та їх реалізації.

   За три роки в Жданівській ОТГ реалізовано безліч різних проектів.  В громаді працює  Центр безпеки, сучасна амбулаторія сімейної медицини, в селах відремонтовано дороги та освітлено  вулиці, окрім цього, в громаді реалізовано багато інфраструктурних проектів. А нещодавно  в ОТГ запрацював молодіжний центр «ZHDANSPACE».

   - Все розпочалося із проєкту «Підйом», що реалізується за сприяння Української академії лідерства та Агропромхолдингу «Астарта-Київ», а також  за підтримки Багодійного фонду «Повір у себе» - говорить керуючий справами виконкому Жданівської сільської ради Ігор Павлюк.
- Команда із 13-ти жданівських школярів взяла участь у навчальній сесії у м. Полтава, там діти написали проєкт та виграли 35 тисяч гривень   на втілення ідеї створення  креативного простору у Жданівці.  
   Облаштувати «ZHDANSPACE» допомагали ТОВ «Хмільницьке», Жданівський цукровий завод, Жданівська ОТГ та учні шкіл громади. Загалом було виділено 100 тисяч гривень на ремонт приміщення, на меблі, техніку та обладнання.
  У нашій громаді максимальна увага приділяється  соціальній сфері. Дбаємо про розвиток  освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та дозвілля.  Переймаємось проблемами  молодого покоління, робимо усе можливе, аби діти та молодь мали широкі  та різнопланові можливості для розвитку.  Нашим пріоритетом є пошук та виховання  молодіжних лідерів, заохочення їх до активності.  Молодь має зрозуміти, як вона хоче жити, чого досягти, як реалізуватись. 
   Стара система  управління територіями змінюється, тож маємо змінюватись і ми. Наше завдання полягає в тому, щоб створити молоді умови   для розвитку та навчити любити, а отже - і розвивати свою громаду, - зазначив  Ігор Павлюк.

   - Це цікавий проєкт, який  підтримали всі жителі громади: і дорослі, і діти, - розповів  заступник директора  ТОВ «Хмільницьке», депутат Жданівської сільської ради Петро Сидоренко.
   Відрадно те, що з сотні проєктів, що були представлені на конкурсі, тільки 15 отримали гранти, в тому числі «ZHDANSPACE».  Приємно також те, що наші діти були безпосередніми учасниками цього процесу і докладали максимум зусиль,  задля відкриття центру. Діти влаштовували благодійні ярмарки та зібрали близько 5 тисяч гривень.  До реалізації проєкту долучились і мешканці  ОТГ.  Спільними зусиллями нам вдалось втілити в життя дитячу мрію. Створити креативний простір для обговорення ідей, дискусій, тренінгів та розвиткових заходів. Тут діти  мають так звану «Стіну мрій», де  кожен пише свою ідею.  У них є  девіз – «Мріяти вголос», тож доки  написана ідея не реалізується, вона залишається на «стіні», над нею працюють. Реалізували – пишуть нову.  
   Центр об’єднав молодь, діти зацікавлені у розвитку, небайдужі до свого зростання, вчаться думати, пізнавати та реалізувати свої мрії.
   - Молодіжні та соціальні проєкти – один з пріоритетів  ТОВ "Хмільницьке, - продовжує розмову Петро Володимирович. - В результаті співпраці із сільською радою та громадою реалізовано багато різних проєктів, які покращили життя людей у селах. В громаді успішно реалізуються ініціативи з інклюзії, комп’ютерної грамотності та робототехніки. Молодь має можливість займатись тим, що їй подобається.

Img 20190904 121811.jpg1Image16
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини