16 жовтня. Що відзначають в цей день?

16 жовтня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 966 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 966 RUSSIAN AGRESSION

16 жовтня відзначають Всесвітній день продовольства, Міжнародний день займенників, Всесвітній день анестезіолога, Всесвітній день гідності, Всесвітній день реанімації серця, Міжнародний день ремонту, Всесвітній день хліба, Всесвітній день хребта, Всесвітній день поширення інформації про алергію, Всесвітній день анестезіолога.

У США - День боса.

Православна церква вшановує пам'ять святого мученика Лонгина, сотника.

Всесвітній день продовольства

Відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/35/70.

Всесвітній день гідності

Цей день був заснований 1948 року Радою ООН з прав людини, він став важливим символом боротьби за права людини у всьому світі.

Всесвітній день реанімації серця

Підвищення обізнаності населення про серцево-судинні захворювання та надання знань про техніки серцевої реанімації допомагає зберегти життя людей, які можуть стати жертвами серцевого нападу.

Міжнародний день займенників

Міжнародна ініціатива, яка акцентує важливість використання займенників, з якими люди себе ідентифікують. День зазначає важливість визнання та поваги до особистих займенників як ключового аспекту людської гідності. Заснований у 2018 році.

Всесвітній день хліба

Хліб є основним джерелом калорій для багатьох людей, і його виробництво та розподіл є важливим аспектом глобальної продовольчої безпеки.

Всесвітній день здорового харчування.

Важливий аспект цього дня - інформування людей про користь здорового харчування для профілактики хронічних захворювань, таких як діабет, серцево-судинні хвороби та ожиріння.

Всесвітній день хребта

Заснований 2008 року і має на меті підвищити обізнаність про важливість здоров'я хребта та популяризувати профілактичні заходи для його збереження. Метою цього дня є підвищення обізнаності про важливість здоров'я хребта та популяризація профілактичних заходів для його збереження.

Всесвітній день поширення інформації про алергію

Спрямований на підвищення обізнаності про алергії, їхні симптоми, методи діагностики та лікування. Метою цього дня є забезпечення більшої уваги до проблеми алергій серед населення та медичних працівників, а також підтримка та сприяння людям, які страждають від алергій.

День боса

Заснований у 1958 році Патрицією Гарроуз у США, коли вона працювала в компанії State Farm Insurance в Іллінойсі та організувала цей день, щоб відзначити важливість керівництва і підтримки, яку вони надають своїм працівникам.

Всесвітній день анестезіолога

Цього дня, 1846 року вперше було використано сухий лід для анестезії під час операції.

Ще цього дня:

1978 - Іван Павло II (до інтронізації - Кароль Юзеф Войтила) став 264-им Папою римським і першим неіталійцем на папському престолі від 1523 року, одним із наймолодших понтифіків в історії та першим папою слов'янського походження;

1987 - У Львові створено Товариство Лева;

2005 - У Сан-Луїсі (Аргентина) завершився Чемпіонат світу з шахів ФІДЕ. За результатами чемпіонату чемпіоном світу з шахів став болгарський гросмейстер Веселін Топалов.

Цього дня народилися:

170 років від дня народження Оскара Фінгала О'Флагерті Вілса Вайлда (1854-1900), ірландського поета, драматурга, прозаїка, есеїста. Дата народження дана за Encyclopædia Britannica, інтернет-ресурсами; за іншими даними народився 15.10.1854 р.

Церковне свято:

День пам'яті святого мученика Лонгина, сотника. Він був римським військовим командиром, який служив в Італії. Він був вірним християнином і відомий своєю відданістю Ісусу Христу. Лонгин був закатований за віру в Христа під час правління римського імператора Нерона. За переказами, Лонгин був змушений боротися з драконом, який символізував язичництво, і переміг його, що стало символом перемоги християнства над язичництвом. Його мучеництво стало символом віри і відданості Христу.

Іменини: Олексій, Георгій, Євген, Іван, Леонтій.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини