18 квітня. Що відзначають у цей день та прикмети

18 квітня. Що відзначають у цей день та прикмети

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 54 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 54 RUSSIAN AGRESSION

18 квітня відзначають Всесвітній день радіоаматора, Міжнародний день пам'ятників та історичних місць, в Україні – День заснування Товариства Червоного Хреста, початок Страсного тижня у православних християн, а у католиків – Великодній понеділок.

Міжнародний день пам'ятників та історичних місць

Цей День, також відомий як День всесвітньої спадщини, встановлено у 1982 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам'яток та пам'яток, створеної при ЮНЕСКО. Свято відзначається з 1984 року з метою привернути увагу громадськості до питань захисту та збереження всесвітньої культурної спадщини. Також він дає можливість більше дізнатися про різноманітність світової спадщини та про зусилля, яких докладаються для її захисту та збереження.

Всесвітній день радіоаматора

18 квітня 1925 року в Парижі було засновано Міжнародну спілку радіоаматорів. Завдяки цій події у радіоаматорів і з'явився привід щороку відзначати успіхи та досягнення. А членами цієї організації сьогодні є радіоаматори із понад ста п'ятдесяти країн світу.

День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні

28 жовтня 1992 року Президент України підписав Указ про Товариство Червоного Хреста України, згідно з яким Товариство було визнано єдиним Національним Товариством Червоного Хреста, уповноваженим надавати підтримку органам державної влади у їх діяльності у гуманітарній сфері.

Великий понеділок у православних християн

Великий понеділок - понеділок Страсного тижня Великого посту. Страсний тиждень присвячений спогаду останніх днів земного життя Спасителя, Його стражданням на Хресті, смерті та похованню.

За величчю і важливістю подій, що відбувалися, кожний день Страсного тижня називається святим і великим. Ці освячені дні сприймаються вірянами як Божественне свято, осяяне радісною свідомістю отриманого спасіння через страждання та смерть Спасителя. Тому в ці святі дні не звершуються ні пам'яті святих, ні поминання померлих, ні молебні співи. Як у всі великі свята, Церква і в ці дні закликає вірян взяти духовну участь у богослужіннях і стати причетними до священних спогадів.

З апостольських часів дні Страсної седмиці були глибоко шановані християнами. Віряни проводили Страсний тиждень у найсуворішій помірності, старанній молитві, у подвигах чесноти та милосердя. Всі служби Страсного тижня, що відрізняються глибиною благочестивих переживань, споглядань, особливою зворушливістю і тривалістю, розташовані так, що в них живо і поступово відтворюються історія страждань Спасителя, Його останні Божественні настанови.

Ще цього дня:

1870 - I Ватиканський собор ухвалив догмат про непогрішність Папи Римського;

1902 - Вперше для упізнання злочинця застосували дактилоскопію;

1925 - Утворено Міжнародний радіоаматорський союз.

1949 - Вихід Ірландії з Британської співдружності та проголошення її республікою.

1980 – Велика Британія визнала незалежність Зімбабве;

1995 - Київська міська рада ухвалила рішення про повернення стародавнього герба міста Києва із зображенням Архангела Михайла;

2008 – Групі дослідників з університету Манчестера на чолі з Костянтином Новосьоловим вдалося створити найменший у світі одноелектронний транзистор, сконструйований на основі графенових наноплівок.

Іменини: Марк, Платон, Семен, Олексій, Георгій.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

 

У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ЧОЛОВІК ЗАРІЗАВ СУСІДА

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини