18 липня. Що відзначають в цей день?

18 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 876 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 876 RUSSIAN AGRESSION

18 липня відзначають День ідеальної родини, Всесвітній день слухання, День народження гри "Тетріс", Міжнародний день Нельсона Мандели.

Православна церква вшановує пам'ять святих мучеників Якинта і Еміліана; День пам'яті преподобного Івана Печерського, Багатостраждального.

Всесвітній день слухання

Всесвітній день слухання - щорічна глобальна подія, яку відзначають 18 липня. День присвячений розумінню світу і довкілля, суспільств і культур через практику слухання і польових записів. Це день, коли варто заспокоїтися, "відкрити вуха" і вивчати звукові ландшафти.

День ідеальної родини

День присвячений визнанню важливості міцних родинних зв'язків і святкуванню всіх тих чудових речей, що роблять нас родиною.

Міжнародний день Нельсона Мандели

Нельсон Мандела - захисник прав і свобод, політичний в'язень, миротворець, перший демократично обраний президент ПАР, якому вдалося подолати апартеїд, На знак визнання внеску Нельсона Мандели в боротьбу за мир і загальнолюдські цінності, ООН встановила Міжнародний день Нельсона Мандели, який світ щорічно відзначає 18 липня.

День народження гри "Тетріс"

Цього дня 1985 року було випущено електронну версію відомої комп'ютерної гри. Винахідник "Тетріс" - вчений Олексій Пажитнов. Уперше світ побачив гру 6 червня 1984 року.

Ще цього дня:

1915 - В Адріатичному морі австро-угорським підводним човном потоплено італійський крейсер "Джузеппе Гарібальді";

1946 - Відновлено в еміграції Спілку української молоді;

1947 - Король Великої Британії Георг VI підписав закон про незалежність Британської Індії;

1954 - Перший фестиваль джазової музики в Ньюпорті, штат Род-Айленд, США;

1968 - Засновано компанію "Intel";

1995 - Біля стін Софійського собору в Києві поховано українського Патріарха Володимира. Спроба поховати тіло Патріарха в Софійському соборі наразилася на опір з боку духовенства УПЦ МП і силові дії з боку загонів спеціального призначення МВС України;

2023 - "Вояджер-2" обігнав "Піонера-10" за віддаленістю від Сонця і став 2-м після "Вояджера-1".

Церковне свято

День пам'яті преподобного Івана Печерського, Багатостраждального

Преподобний Іван жив у 12 столітті в Київській Русі. З юних років прийняв чернецтво і дотримувався суворого способу життя, але довго не міг впоратися з хтивістю (через що святого називають помічником у боротьбі з тілесними пристрастями). Подолати жагу пристрасті Івану Печерському вдалося лише після тридцяти років самотності в печері.

Помер Багатостраждальний 1160 року в Києво-Печерському монастирі. Зараз мощі святого зберігаються в Ближніх печерах.

Іменини: Афанасій, Омелян, Іван, Степан.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини