19 квітня. Що відзначають в цей день та прикмети

19 квітня. Що відзначають в цей день та прикмети

Яке церковне свято відзначається сьогодні

Православна церква 19 квітня вшановує пам'ять святого Євтихія, архієпископа Константинопольського, і мученика Єремії Римського. Інші назви свята - «Євтихій», «Єрема», «Тихий», «Пролітний». Останні назви день отримав через прикмети - чим тихіша погода, тим кращим буде урожай. 

Яке свято відзначають 19 квітня

Цього дня в світі відзначаються День велосипеда, Жартівливий день, День вродженої діафрагмальної грижі. У США - День пам'яті жертв теракту в Оклахома-Сіті, День нідерландсько-американської дружби, День штату Північна Дакота (National North Dakota Day), День часнику, День лікеру «Амаретто», День покеру, День сушки на білизняній мотузці, День рисових кульок, День патріота, на острові Святої Єлени - День народження королеви, в Англії - День примули, в Нідерландах - День музеїв, на Кубі - Річниця перемоги в Плайя-Хірон, у Бразилії - День індіанців, День бразильської армії, в Сьєрра-Леоне - День республіки, в Уругваї - День висадки тридцяти трьох патріотів, у Венесуелі - День початку руху за незалежність, у Швейцарії – Шестизвоння.

19 квітня день в історії

У 1850 році Англія і США підписали договір про спільне будівництво Панамського каналу. Пізніше США вирішили будувати його власними силами.

У 1897 році був проведений перший Бостонський марафон.

У 1919 році Леслі Лерой Ірвін здійснив перший зареєстрований стрибок - вільне падіння з аероплана з подальшим розкриттям парашута.

У 1984 році офіційно був затверджений національний гімн Австралії. 

У 1987 році серіал «Сім'я Сімпсонів» уперше з'явився в «Шоу Трейсі Ульман «з першою короткометражною серією під назвою «Good night».

У 2000 році в Центральній Румунії було відкрито найбільше в Європі родовище золота.

Прикмети на 19 квітня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- вранці туман - до кінця квітня буде сухо; 

- день тихий, а ніч зоряна - урожай буде багатим;

- весь день вітер - до неврожаю.

Що сьогодні не можна робити

За старих часів у цей день з великою повагою ставилися до яблунь. Тому не можна сьогодні ламати гілки яблуні й псувати дерево. Також не забувайте, що триває Великий піст, тому є відповідні заборони як в їжі, так і у поведінці.

19 квітня іменини

 Євтихій, Платонида, Ярема, Мефодій, Григорій, Павло, Севастян.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ "ДЕНЬ ПАМ'ЯТОК ІСТОРІЇ ТА КУЛЬТУРИ"

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини