2 червня. Що відзначають в цей день

2 червня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 99 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 99 RUSSIAN AGRESSION

2 червня у світі відзначають День здорового харчування та відмови від надмірностей у їжі. В Італії – День Республіки, у Великій Британії – Весняний вихідний, а в Таїланді – фестиваль ананаса.

Православна церква святкує Вознесіння Господнє.

Також, цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

День здорового харчування та відмови від надмірностей у їжі

Міжнародний день здорового харчування відзначається вже 9 років у 50 країнах світу. Ідея цього дня народилася як своєрідна відповідь "Дню обжерливості". Його мета — привернути увагу широкого загалу до культури харчування.

Весняний вихідний у Великій Британії

Весняний вихідний у Великій Британії відзначають щорічно в останній понеділок травня, він належить до так званих весняних банківських вихідних.

Але у 2022 році свято було перенесено на початок червня та триватиме два дні. Це пов'язано з тим, що у 2022 році у Великій Британії відзначається 70-річчя правління Єлизавети II, і на честь цієї дати банківський вихідний перенесли.

Традиційно Spring Bank Holiday, який іноді називають Днем весни, можна назвати святом квітів, бо напередодні свята будинки та вулиці Англії прикрашаються гірляндами з весняних квітів. Зранку на вулицях тривають костюмовані ходи з квітами та гілками квітучих дерев. А вдень та ввечері свято виливається у народні гуляння.

День Республіки в Італії

Від цього дня Італія перестала бути монархією і перейшла на республіканський устрій правління.

Після закінчення Другої світової війни і падіння фашизму в Італії відбувся конституційний референдум, на якому громадянам пропонувалося вибрати бажаний державний устрій: монархію або республіку. І ось, 2 червня 1946 все населення Італії (вперше до переліку внесли навіть жінок!) прийшло на вибори.

Майже 55% тих, хто проголосував, висловилися за республіку, а це означало — країна вирішила назавжди розпрощатися з монархією, проголосити Республіку, перейти на республіканський устрій правління і обрати членів асамблеї, на яких згодом було покладено важливий обов'язок створення нової Конституції Італії. Тому 2 червня в Італії заведено вважати Днем народження Республіки.

Свято є державним відповідно до закону про Національне свято, підписаного 20 листопада 2000 року Президентом Італії.

Ще цього дня:

1918 - Німецька та Австро-Угорська імперії юридично визнали владу гетьмана в Україні;

1924 - Американський Конгрес надав громадянство всім американським індіанцям;

1946 - В результаті проведеного в Королівстві Італія плебісциту ліквідовано монархію та проголошено створення Італійської Республіки;

1953 - Коронація Єлизавети II, королеви Великої Британії;

2010 - Депутати Національної асамблеї Квебека (Канада) одноголосно ухвалили законопроєкт про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та проголосили День пам'яті жертв Голодомору.

Вознесіння Господнє

Щороку на 40 день після Великодня, у четвер 6-го тижня після Великодня, весь православний світ відзначає одне з двонадесятих свят церковного року — Вознесіння Господнє.

Назва свята відображає суть події - це Вознесіння на Небо Господа Ісуса Христа, завершення Його земного служіння. Число 40 - не випадкове, а має важливе значення. У всій Священній історії це був час закінчення великих подвигів. За законом Мойсея в 40-й день немовлят повинні були приносити батьків до храму, до Господа. І тепер у сороковий день після Воскресіння, ніби після нового народження, Ісус Христос мав увійти до небесного храму Свого Батька, як Спаситель людства.

Іменини: Олександр, Алексей, Володимир, Іван, Микита, Тимофій.

За інформацією interfax

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ФУТБОЛКУ ПРОФЕСІЙНОГО ФУТЗАЛІСТА З ХМІЛЬНИКА ПРОДАДУТЬ НА АУКЦІОНІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини