2 липня. Що відзначають в цей день?

2 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 859 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 859 RUSSIAN AGRESSION

2 липня відзначають Міжнародний день спортивного журналіста, Всесвітній день НЛО.

В Україні - День працівника податкової служби.

Православна церква - Покладання ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні.

День працівника податкової служби

Свято було створене 2013 року. Від початку існування незалежної України гостро постало завдання створити систему податкового обліку з чіткою організацією. 4 листопада 1990 року ухвалили закон про державну податкову службу, але до документу ще кілька разів вносили зміни, щоб розробити шляхи стягнення і нарахування податків.

Міжнародний день спортивного журналіста

Міжнародний день спортивного журналіста відзначають з 1995 року за ініціативи Міжнародної асоціації спортивної преси.

Цього дня 1924 року в Парижі було утворено Міжнародну асоціацію спортивної преси (АІПС), яка нині об'єднує близько 150 національних спілок журналістів.

Всесвітній день НЛО

2 липня відзначають найбільш інопланетне свято - Всесвітній день НЛО, або День уфолога.

Уфологія - це неофіційна наука, покликана вивчати явища, які не може логічно пояснити класична наука. Важливим предметом дослідження уфологів є явища і предмети позаземного походження, зокрема так звані НЛО (непізнані літальні об'єкти).

2 липня 1947 року в американському місті Розвелл уперше зафіксували падіння "літаючої тарілки", і це спровокувало захоплення уфологією. Однак уряд США заперечував, що це позаземний об'єкт, назвавши цей апарат метеозондом.

Цього дня уфологи з усього світу збираються в американському місті Розвелл. Організатори свята головним своїм завданням бачать - змусити уряди нарешті офіційно визнати той факт, що інопланетяни існують і час від часу відвідують Землю.

Ще цього дня:

1559 - Чотири османські документи згадують про атаку, здійснену "Дмитрашкою (Вишневецьким) і невірними (козаками)" на фортецю Азов;

1776 - Другий Континентальний конгрес у Філадельфії ухвалив рішення про відокремлення американських колоній від Королівства Великої Британії. Декларацію незалежності було ухвалено через два дні, 4 липня, а вперше публічно зачитано - 8 липня;

1900 - Відбувся перший політ дирижабля моделі LZ-1, сконструйованого відставним прусським офіцером Фердинандом фон Цеппеліном;

1954 - Розпочала роботу Міжнародна організація телебачення (Євробачення);

1996 - У місті Дніпродзержинськ (Кам'янське) міський трамвай через відмову гальм на великому спуску врізався в стіну будинку. Загинуло 34 людини, близько 100 отримали травми;

2011 - Володимир Кличко переміг Девіда Хея, внаслідок чого в братів опинилися всі престижні пояси за перемогу в суперважкій вазі.

Церковне свято

Покладання Ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні

2 липня кожного року православна церква відзначає свято покладання ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні.

У 5 столітті, під час правління Лева Великого, чесна риза (тобто одяг) Божої Матері була переміщена до Константинополя з Палестини. Пізніше біля Влахернської затоки побудували храм, щоб зберігати в ньому дорогоцінну святиню християнства.

Божа Матір неодноразово рятувала Константинополь від нападу ворогів.

Іменини: Арсеній.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини