20 вересня. Що відзначають у цей день та прикмети

20 вересня. Що відзначають у цей день та прикмети

Яке сьогодні свято, яким цей день був в історії, хто сьогодні святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

Щороку в третій понеділок вересня в Японії відзначається День вшанування людей похилого віку. Японське прислів'я - "Пізнавати нове, звертаючись до старого" - добре відображає зв'язок поколінь в Японії і дозволяє зрозуміти, що культ старшого покоління, в хорошому сенсі цього слова, тут дуже відчутний. Тому День вшанування людей похилого віку (Keiro-no Hi) - це світле і усіма улюблене свято.

Цього дня відзначають Всесвітній день рису, мабуть, найпоширенішого на нашій планеті злаку, і Всесвітній день паельї. В Україні - День рекрутера, в Казахстані - День матері, в Китаї - День любові до власних зубів, у США - День сирного соусу "Keco", День подяки дружині, День ромового пуншу, День піци-пепероні та День жіночої дружби. У Перу, Венесуелі, Уругваї - День свободи висловлення думок, у Таїланді - День молоді, в Німеччині - День дітей, в Білорусі - День митника, в Азербайджані - День нафтовиків, у Молдові - День працівників сфери соціального захисту населення, в Киргизстані - День підприємця.

У цей день:

1792 - У Франції дозволили розлучення.

1917 - Канадський парламент надав право голосу матерям, дружинам і сестрам солдатів, які воюють на фронті.

1946 - Відбулося відкриття Каннського кінофестивалю. Хронологічно першою прийняла кінофестиваль Венеція, а не Канни. Венеціанський фестиваль задумувався як демонстрація сили і слави на той час нацистського режиму. У Франції, яка відчувала, що хмари згущаються, виникла ідея протиставити фашистському кіно кінематограф "вільного світу". У 1939-му все вже було готово, але розпочалася Друга світова війна. Перший Каннський фестиваль відклали на сім років. Сьогодні він є найбільш престижним і широко висвітлюваною подією в кінематографічному світі. Щороку на відомій набережній Круазетт у курортних Каннах збираються зірки, професіонали кіно і шанувальники широкого екрану з усього світу. А в 1946 році на конкурс було представлено 46 фільмів, 11 із них отримали головну нагороду - Гран-Прі. "Золота пальмова гілка", як найвища нагорода фестивалю, присуджується з 1955 року. На фестивалі вручають і інші призи. З 1946 року кінофестиваль проводиться щороку. Але в його історії не завжди все було просто - у деякі роки з різних причин він скасовувався. У 1951 році організатори фестивалю змінили час його проведення - Каннський фестиваль розпочинався навесні. До кінця шістдесятих кінофестиваль набув статусу респектабельного - з розвиненою інфраструктурою, відпрацьованими механізмами і вміло зрежисованою інтригою, що стало запорукою розвитку і успіху наступних оглядів.

2000 - Влада Тайваню заарештувала 25-річного Чен Інь Хао, творця знаменитого комп'ютерного вірусу CIH, названого за ініціалами автора. У народі вірус відомий як "Чорнобиль", оскільки одна з його версій активується 26 квітня, в річницю аварії на ЧАЕС.

Православна церква 20 вересня вшановує пам'ять ігумена Луки Каппадокійського. У народі свято назвали Луків день.

Прикмети: Хмари молочні - скоро похолодає; на цибулі мало лушпиння - зима буде морозною.

Іменини: Григорій, Іван, Євген, Михайло, Степан, Андрій і Петро.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ ГОЛОВУ РАЙОННОГО СУДУ ПІДОЗРЮЮТЬ У ХАБАРНИЦТВІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини