21 квітня. Що відзначають в цей день та прикмети

21 квітня. Що відзначають в цей день та прикмети

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 57 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 57 RUSSIAN AGRESSION

21 квітня у світі відзначають Міжнародний день творчості та інноваційної діяльності і Міжнародний день міграції риб. В Італії – День заснування Рима, у В'єтнамі – День книги, в Індії – День цивільних служб, а в Кенії – день висаджування дерев.

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

Уперше цей день відзначався у понад 50 країнах світу в 2002 році. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом, мета якого — підвищення рівня поінформованості щодо ролі творчості та інноваційної діяльності у вирішенні проблем, і таким чином, в економічному, соціальному сталому розвитку.

Всесвітній день міграції риб

Сьогодні міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день міграції риб. Його мета – збереження річок для людей та риб. Деякі з прісноводних видів це риби, що мігрують. Вони пливуть складними системами рік і струмків до моря, і навпаки. Втім, багатьом так і не вдається досягти кінцевої мети через перешкоди на їхньому шляху: великі і малі греблі. Негативний вплив будівництва гребель, а також зміни клімату та надмірний вилов зараз є головними загрозами для риб-мігрантів, таких як осетрові, вугри та лососі.

Церковне свято

21 квітня - День пам'яті апостолів Іродіона, Агава, Асинкріта, Руфа, Флегонта та Єрма.

Святий апостол Іродіон був родичем апостола Павла та його супутником у багатьох подорожах. Коли християнство поширилося Балканським півостровом, апостоли Петро і Павло призначили апостола Іродіона єпископом міста Патари.

Розлючені проповіддю апостола ідолопоклонники та юдеї, за попередньою змовою напали на святого Іродіона. Вони били його ціпками і закидали камінням. Один із мучителів ударив його ножем, і апостол упав, але коли ті, що нападали, сховалися, Господь підняв його неушкодженим.

Після цього святий Іродіон ще довгі роки супроводжував апостола Петра. Коли святого апостола Петра розіп'яли, одночасно з ним, а також разом зі святим Олімпом, був усічений мечем і апостол Іродіон.

Святий апостол Агав мав дар пророцтва. Він передбачив голод за часів імператора Клавдія та страждання апостола Павла в Єрусалимі. Апостол Руф, якого вітає святий апостол Павло у Посланні до Римлян, був єпископом у грецькому місті Фіви; апостол Асинкріт – єпископом у Гірканії (Мала Азія), Флегонт – у Марафоні (Фракія), апостол Єрм – у Далматії займав кафедру у фракійському Філіополі.

Ще в цей день:

1910 - Комета Галея максимально наблизилася до Землі;

1920 - У Варшаві між Польщею та УНР підписано спільну та торговельно-економічну конвенції, згідно з якими Польща визнавала незалежність УНР та обіцяла їй військову допомогу;

1944 - Почався бій під Гурбами, найбільша битва військ УПА та НКВС СРСР;

1960 - Новою столицею Бразилії стало спеціально для цього побудоване місто – Бразиліа;

1996 - Вбито першого президента Чеченської Республіки 52-річного Джохара Дудаєва;

2019 - Другий тур президентських виборів в Україні. Президентом обрано Володимира Зеленського.

Іменини: Юлія, Іларіон, Іван, Родіон, Йосип, Ярема, Яків, Лука, Руфіна.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

СТАНОМ НА СЬОГОДНІ РАДІАЦІЙНИЙ ФОН У ХМІЛЬНИКУ В НОРМІ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини