22 липня. Що відзначають в цей день?

22 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 880 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 880 RUSSIAN AGRESSION

22 липня у світі відзначають День гамака, День манго, День наближеного значення числа Пі, Всесвітній день мозку, День літнього відпочинку.

В Україні - День визволення Сєвєродонецька від незаконних збройних формувань.

Православна церква вшановує пам'ять святої рівноапостольної Марії Магдалини.

День визволення міста Сєвєродонецьк від незаконних збройних формувань

22 липня в Україні відзначають день визволення Сєвєродонецька від проросійських сепаратистів. Цей день для України та багатьох жителів міста Сєвєродонецьк є справжнім історичним і знаковим моментом.

Сєвєродонецьк, як і багато населених пунктів сходу України, був захоплений підготовленими, організованими і керованими з Кремля незаконними терористичними формуваннями. 22 липня 2014 року Сєвєродонецьк був звільнений і над Сєвєродонецьком замайорів довгоочікуваний синьо-жовтий прапор України.

День гамака

Цей день створений, щоб заохотити людей відпочити від напруженого життя і насолодитися простим задоволенням від перебування в гамаку.

Гамак винайдений південноамериканськими індіанцями задовго до відкриття Нового Світу іспанцями. Від індіанців технологія виготовлення перейшла до європейців, які стали широко застосовувати гамаки на кораблях як підвісні ліжка для членів команди.

У 1553 році дається перша згадка цього слова у книзі "Хроніка Перу" Сьєса де Леона.

Згодом гамаки набули широкого розповсюдження в портових містах Старого Світу, а потім і в усьому світі.

Існують гамаки різних типів, вони є популярним і зручним предметом обстановки і зазвичай використовуються в заміських будинках і на відкритому повітрі.

Всесвітній день мозку

Дату заснувала Всесвітня федерація неврології ще у 1957 році. Зараз до організації входять понад 120 професійних асоціацій неврологів із різних країн. Однією з цілей роботи федерації є вивчення хвороб, які можуть порушувати мозкову діяльність, і пошук засобів для збереження ясності розуму до кінця життя людини.

Ще цього дня:

1921 - У газеті "Селянська правда" з'явився перший фейлетон Остапа Вишні;

1922 - День заснування першого і найбільшого куреня старших пластунів "Лісові Чорти";

1944 - Створено Міжнародний валютний фонд;

1960 - Куба націоналізувала цукрові заводи, що належали США;

1968 - Правозахисник Анатолій Марченко звернувся з листом до BBC і західної преси з приводу введення радянських військ у Чехословацьку Соціалістичну Республіку;

1969 - Хуан Карлос I офіційно проголошений спадкоємцем Франсіско Франко на посаді глави держави в ранзі короля Іспанії;

1979 - Компанія Sony розпочала продаж перших побутових пристроїв "Walkman";

1983 - Американець Дік Сміт першим облетів Землю на вертольоті;

1986 - Палата громад британського парламенту проголосувала за скасування тілесних покарань у державних школах;

2001 - Розпочався офіційний візит в Україну глави Китайської Народної Республіки Цзян Цземіня;

2014 - Місто Сєвєродонецьк звільнено від терористів т.зв. ЛНР.

Церковне свято

День пам'яті святої рівноапостольної Марії Магдалини

Марія Магдалина народилася в Галілеї (нині Ізраїль), у місті Магдала. У Євангеліє сказано, що дівчина була надзвичайної краси, але вела гріховне життя. Після зустрічі з Христом, який зцілив її і вигнав сімох демонів, Марія почала слідувати за Учителем і в усьому допомагати Йому. Вона також була поруч з Ісусом на Голгофі, під час страти.

Марію Магдалину вшановують як одну з жінок-мироносиць, які після смерті Христа прийшли до його гробу, щоб умастити тіло свого Вчителя пахощами (миром), але не знайшли його в гробниці. За переказами, першою до печери, де лежало тіло Ісуса, прийшла Марія, і вона ж першою побачила воскреслого Ісуса. Цю звістку вона розповіла іншим і з нею пішла до Риму, до імператора Тиберія.

За легендою, до правителя Марія прийшла з яйцем (із порожніми руками йти не дозволялося). Вона повідомила новину про воскресіння Христа, на що імператор відповів, що це неможливо - так само, як неможливо, щоб куряче яйце стало червоним. Тієї ж миті яйце в його руці забарвилося в червоний колір. Вважають, що саме звідси пішла традиція фарбувати великодні яйця.

Померла Марія Магдалина в Ефесі, її нетлінні мощі в IX столітті перенесли до Константинополя, до храму монастиря святого Лазаря. Зараз частки мощей святої перебувають у різних країнах.

Іменини: Олексій, Михайло, Магдалина, Марія.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини