22 жовтня. Що відзначають в цей день

22 жовтня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 241 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 241 RUSSIAN AGRESSION

22 жовтня відзначають Міжнародний день поінформованості про заїкуватість, День Фехнера, День австрійського ігристого вина, Міжнародний день Caps Lock. В Австралії – День вомбата, а в США – Національний день горіхів.

Православна церква вшановує пам'ять святого Якова.

Міжнародний день поінформованості про заїкуватість

Ідея заснування цієї дати народилася за підтримки Міжнародної асоціації людей, що заїкаються, заснованої в 1995 році, що позиціонує себе як "рупор усіх людей, котрі заїкаються на міжнародному рівні". За даними ISA, близько 1% населення світу страждають від заїкуватості.

Міжнародний день клавіші Caps Lock

Відзначається з 2000 року, за ініціативи Дерека Арнольда з Айови, США. Якось він вирішив, що у нього, як і у багатьох інших користувачів Інтернету, достатньо клавіш, щоб заявити про себе в мережі та створив Caps Lock Day. Мета дня – привернути увагу тих, хто використовує стиль друку в режимі Caps Lock. Дерек вважає його надмірним і неприпустимим для висловлювання своїх думок у мережі.

День Фехнера

Міжнародна дата, присвячена німецькому філософу, фізику та психологу Густаву Фехнеру, якому приписують одну з провідних ролей у розвитку психофізики, вивченні зв'язків між фізичними стимулами та відчуттями. Стверджується, що Фехнер заснував психофізику 22 жовтня 1850 року.

Карибська криза

60 років тому, 1962 року, почалася Карибська криза – протистояння між СРСР та США.

Ще цього дня:

1937 – Заарештовано митрополита Київського і всієї України Василя Липківського;

1938 – Честер Карлсон виготовив першу фотокопію паперового документа;

1945 – Весілля віцепрезидента Аргентини генерала Хуана Домінго Перона та актриси Еви Перон;

1949 – СРСР провів перші випробування ядерної зброї;

1960 – Майбутній чемпіон планети з боксу Мухаммед Алі (тоді – Кассіус Клей) виграв свій перший бій на професійній арені;

1962 - Президент США Джон Кеннеді виступив із заявою про оголошення повітряної та морської блокади Куби, на якій було виявлено радянські ракети;

1968 – Завершено політ американського космічного корабля "Аполлон-7". Це був перший пілотований політ кораблів цієї серії;

1975 - Радянська космічна станція "Венера-9" здійснила посадку на поверхню Венери;

1980 - Папа Римський скасував вердикт 1633 року, який засуджував Галілея;

1995 - На Всеукраїнському Помісному Соборі митрополита Філарета обрано Патріархом Київським і всієї Русі-України;

2006 - Семиразовий чемпіон світу з автоперегонів "Формула-1" Міхаель Шумахер на Гран-прі Бразилії 2006 закінчив кар'єру гонщика.

Церковне свято

Цього дня православна церква вшановує пам'ять Якова Алфєїва — одного з Дванадцятьох апостолів, брата апостола Матвія. Відповідно до Житія, перш ніж стати учнем Христа, Яків був митарем, а потім проповідував в Юдеї та Едесі. Інформації про життя та діяльність цього святого збереглося дуже мало, тим більше, що в джерелах нерідко виникає плутанина у відомостях про різних Яковів. Крім Якова Алфєїва, у писаннях згадуються апостол Яків Заведеєв та апостол від сімдесяти Яків, "брат Господній".

Іменини: Соломія, Пилип, Абрам, Андронік, Опанас, Максим, Петро, Яків.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

БУДЬМО СВІДОМІ ТА ЕКОНОМИМО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ! "ECOTOWN" У ХМІЛЬНИКУ ПРОПОНУЄ ВІДВІДУВАЧАМ ВЕЧЕРЮ ПРИ СВІЧКАХ, ПРИГОТОВЛЕНУ НА ХОСПЕРІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини