23 грудня. Що відзначають в цей день?

23 грудня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 668 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 668 RUSSIAN AGRESSION

23 грудня в Україні відзначають День військовослужбовців оперативного контролю всіх рівнів, День внутрішнього світла людини та Всесвітній день сноуборду.

Православна церква вшановує памʼять преподобного Ніфонта та мучеників Феодула, Саторніна, Євпора, Геласія, Евникіана, Зотика, Помпія, Агафопуса, Василіда і Евареста.

День військовослужбовців оперативного контролю всіх рівнів

День військовослужбовців оперативного контролю, або День штабних спеціальностей і військ спеціального зв’язку створений для привернення уваги суспільства до, на перший погляд, непримітної роботи в армії.

Однак насправді саме вони забезпечують безперебійний і надійний зв’язок у мирні та воєнні часи.

День внутрішнього світла людини

Цей світський день покликаний привернути увагу суспільства до вічних цінностей, таких як доброта, допомога, вірність, співчуття. Свято не має релігійного характеру, тож доєднатися до святкування можуть представники будь-якої релігії.

Всесвітній день сноуборду

23 грудня традиційно світ відзначає й день сноуборду. Це свято проводиться в Європі, США і навіть в Китаї. А вперше таке свято провели в Європі у 2006 році.

Ще цього дня:

1913 - Відбувся перший політ літака І. Сікорського "Ілля Муромець";

1954 - Перша успішна пересадка нирки у світі, Рональд Геррік пожертвував нирку своєму братові-близнюкові Річарду. Трансплантація дозволила братові прожити вісім років;

1968 - Американські астронавти Борман, Лоуелл і Андерс стали першими людьми, які досягли орбіти Місяця;

1983 - Жан Саве стала першою жінкою, призначеною генерал-губернатором Канади;

1991 - Незалежність України визнали Казахстан, Ліхтенштейн, Швейцарія та Коста-Ріка. Встановлено дипломатичні відносини із Казахстаном;

2015 – російські хакери здійснили кібератаку на енергетичні компанії України.

Церковне свято:

За новим стилем календаря 23 грудня віряни вшановують памʼять преподобного Ніфонта та мучеників Феодула, Саторніна, Євпора, Геласія, Евникіана, Зотика, Помпія, Агафопуса, Василіда і Евареста.

Вважалося, що вони жили у третьому столітті. Християн схопили та кинули до вʼязниці за їхню віру, катували протягом десяти днів. Проте всі муки вони винесли із честю.

А за старим стилем церковного календаря, християни вшановують памʼять мученика і цілителя Міни Красномовного.

Вважалося, що Міна Красномовний вчив людей бачити правду та відрізняти її від брехні. Саме тому в цей день також не варто казати неправду.

Іменини: Олександр, Олександра, Олексій, Анатолій, Ангеліна, Анна, Григорій, Євген, Іван, Костянтин, Михайло, Микола, Петро, ​​Сергій, Степан, Тетяна.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ПРОЙШЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКІ ШКІЛЬНІ ІГРИ «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ»

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини