23 квітня. Що відзначають в цей день та прикмети

23 квітня. Що відзначають в цей день та прикмети

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 59 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 59 RUSSIAN AGRESSION

23 квітня в Україні відзначають День психолога, в світі – День книги та авторського права, День англійської та День іспанської мов, в Іспанії День Святого Георгія – День закоханих, День захисту дітей і Національного суверенітету в Туреччині, Конкурс квітів у Нідерландах, в американських штатах Алабама, Джорджія, Міссісіпі відзначають День героїв Конфедерації, а в Ізраїлі вшановують пам'ять воїнів, які загинули у війнах Ізраїлю. У православному календарі – Велика субота.

День психолога в Україні

Всеукраїнський день психолога відзначається в Україні 23 квітня. Офіційне визнання психологія отримала менш як півтора століття тому — 1879 року німецький психолог В.Вундт відкрив у Лейпцигу першу лабораторію експериментальної психології. За минулий час психологія накопичила безліч фактів і даних, які наголошують, що знання людини про себе змінюють її стан і почуття. Психологію можна назвати наукою, що створює людину через пізнання.

Також досить часто можна почути думку, що психологія — це наука про душу, з якої виключено дослідження душі. Психологія відповідає на питання про те, навіщо і чому людина поводиться так чи інакше.

Активний розвиток отримав і такий напрям як політична психологія, котра досліджує та аналізує форми поведінки та психологію політичних діячів, включно з першими особами держави. У 1996 році створено Асоціацію політичних психологів України, зразком якої послужила активна з 1978 року Міжнародна асоціація політичних психологів.

Всесвітній день книги та авторського права

ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня померли Сервантес і де ля Вега, народився Моріс Дрюон. Традиція святкування Дня книжки народилася в Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Сьогодні Всесвітній день книжки святкують у 190 країнах світу.

Міжнародний день англійської мови

Встановлений ООН на вшанування пам'яті Вільяма Шекспіра.

Міжнародний день іспанської мови

Встановлений ООН на вшанування пам'яті Мігеля Сервантеса.

Велика субота

23 квітня відзначається Страсна субота або Велика Субота. Це останній день Великого посту та підготовка до Великодня 2022 року.

Оскільки в Україні триває війна, влада просила не відвідувати богослужіння та переглянути онлайн-трансляцію служби на Великдень.

У Велику Суботу 2022 заведено допомагати іншим. Господині готують частування та Великодній кошик. Цього дня заборонено: їсти їжу, приготовлену за допомогою термічної обробки; вживати спиртні напої; розговлятися з третьої години ночі Страсної суботи до самого ранку неділі; займатися рукоділлям; працювати в саду; ходити на рибалку; ображати тварин; відмовляти людям, які попросили про допомогу.

Прикмети:

Якщо у Велику Суботу ясно і тепло, то літо буде таким самим.

Якщо не спати в ніч із суботи на неділю, то можна залучити щастя на весь рік.

Якщо вибачитись за свої провини, то весь рік буде удача.

Іменини: Олександр, Григорій, Дмитро, Максим, Терентій, Федір, Яків.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ВІДЗАВТРА КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА РОЗПОЧИНАТИМЕТЬСЯ З 23.00

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини