24 липня. Що відзначають в цей день?

24 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 882 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 882 RUSSIAN AGRESSION

24 липня у світі відзначають День двоюрідних братів і сестер, Міжнародний день турботи про себе, День народження розчинної кави.

В Україні - День фінансового працівника, у Польщі - День поліції, у Фінляндії - Морський фестиваль у Котку.

Православна церква вшановує пам'ять святих мучеників Бориса і Гліба; святої великомучениці Христини.

День фінансового працівника в Україні

24 липня в Україні відзначається День фінансового працівника. Це професійне свято відзначається щорічно, щоб нагадати про важливу роль фінансових працівників в економіці країни.

Уряд України схвалив проєкт Указу Президента про встановлення в Україні професійного свята - Дня працівників фінансової сфери, яке щорічно відзначатимуть 24 липня. Це рішення було ухвалено 15 лютого 2021 року.

Фінансові працівники відіграють важливу роль в економіці країни. Вони забезпечують стабільність фінансової системи, контролюють рух коштів, здійснюють планування та гарантують виконання бюджету.

Міжнародний день турботи про себе

У 2011 році стартувало щорічне святкування Міжнародного дня турботи про себе. Його відзначають 24 липня за ініціативи однойменного фонду, що має на меті роз'яснити людству важливість турботи про власне здоров'я.

Принцип самодопомоги, про який говорять ініціатори, ґрунтується на тому, що насамперед сама людина може і повинна допомогти собі бути здоровою. Ця самодопомога може проявлятися в різних аспектах: від просвітництва та розширення власних знань про здоров'я, до переходу на принципи здорового способу життя: розпорядок дня, правильне харчування, здорова фізична активність, здоровий повноцінний сон і відпочинок, відмова від шкідливих звичок. Турбота людини про власне здоров'я - це не лише турбота про фізичний, а й психологічний та емоційний стан.

Організатори свята нагадують людству, що здоров'я - основна запорука успішності людини. І в жодному разі не можна сприймати це свято, як гімн егоїзму. За великим рахунком, від здоров'я однієї людини дуже часто залежить успішність, здоров'я і навіть життя людей, які її оточують, і, насамперед, рідних, серед яких є діти і літні люди, які потребують уваги і турботи. Надати повноцінну турботу і приділити увагу їм людина зможе, тільки коли вона здорова.

День народження розчинної кави

Щорічно 24 липня світ відзначає День народження розчинної кави, оскільки в цей день у 1938 році компанія Nestle розпочала масштабне виробництво цього напою.

День двоюрідних братів і сестер

День двоюрідних братів і сестер, або День кузенів, відзначається щорічно 24 липня. Це свято є національним у США.

Двоюрідні брати і сестри часто стають нашими першими друзями, формуючи зв'язки ще в дитинстві, які можуть тривати все життя.

Точне походження Дня кузенів залишається невідомим. Однак важливість двоюрідних братів і сестер та зв'язків, що формуються між ними, визнана і відзначається здавна.

Ще цього дня:

1911 - Американський археолог Хайрам Бінгем відкрив у Перу "загублене місто" Імперії Інків Мачу-Пікчу.

1918 - Гетьман Павло Скоропадський затвердив закони про загальну військову повинність і кримінальну відповідальність за перевищення максимально встановлених цін і спекуляцію;

1923 - Під час мирної конференції в Лозанні (1922-1923 рр.) підписано мирний договір, згідно з яким встановлювалися кордони Туреччини в Європі та Малій Азії;

1945 - На Потсдамській конференції президент США Трумен Гаррі повідомив Сталіну про створення "надзвичайно потужної зброї" - ядерної бомби;

1950 - Перший запуск з мису Канаверал ракети - німецької Фау-2;

1981 - В Італії заборонено діяльність усіх масонських лож і таємних товариств;

1990 - Уперше перед будівлею Київської міської ради поруч із державним прапором УРСР замайорів національний синьо-жовтий прапор;

1991 - Урочисте відкриття пам'ятної таблиці в Батурині на згадку про гетьмана Івана Мазепу.

Церковне свято

Цього дня православна церква вшановує пам'ять святих Бориса і Гліба (у хрещенні Романа і Давида). Вони були князями, синами великого князя Володимира Святославовича. Бориса і Гліба вбив їхній єдинокровний брат Святополк Окаянний у боротьбі за владу після смерті батька. За церковними переказами, на такий вчинок Святополка штовхнув диявол.

Іменини: Анатолій, Афанасій, Борис, Гліб, Давид, Іван, Микола, Роман, Христина.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини