27 липня. Що відзначають в цей день?

27 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 519 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 519 RUSSIAN AGRESSION

27 липня у світі відзначають День народження гамбургера. В Україні - День медичного працівника.

У православній церкві вшановують пам'ять апостола від 70-ти Акіли Гераклейського, єпископа.

Ще цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

День медичного працівника

В Україні професійне свято всіх працівників сфери охорони здоров'я - День медичного працівника (День медика), раніше відзначалося у третю неділю червня, але цього року, дата свята змінилася.

Відзначати День медика розпочали у Радянському Союзі. У 1980 році датою цього свята було обрано третю неділю червня. В Україні в 1994 році Верховна Рада ухвалила рішення про відзначення Дня медика в цей же день.

У 2023 році День медика мав відзначатись 18 червня, але, згідно з указом президента України від 13 червня 2023 року, День медичного працівника в Україні тепер відзначатимуть щороку 27 липня.

День народження гамбургера

Свято присвячене символу американської кухні – гарячому бутерброду з булочки, м'ясної котлети, листя салату, кілець помідора, маринованих огірків і цибулі, сиру та соусу.

Перший гамбургер придумав і продав 27 липня 1900 року в місті Нью-Гейвен американець Луї Лессінг, власник перевізної закусочної "Ланч Луїса". Того дня клієнт замовив фаст-фуд. А в Луї якраз закінчилися стейки. На мить розгубившись, він посмажив котлету з м'яса, що залишилося, і помістив її посередині двох шматочків тосту. Бутерброд сподобався клієнту.

Після того, як гамбургер став популярним фаст-фудом, з'явилися інші претенденти на звання його винахідника. У 2000 році Бібліотека Конгресу США назвала Лессінга людиною, яка першою зробила сендвіч із котлетою.

Сама назва походить від назви німецького міста Гамбурга. За однією з версій, саме звідти рецепт приготування страви потрапив до Америки.

Ще цього дня:

1921 - Фредерік Бантинг виступив з доповіддю про отримання інсуліну;

1936 - Створено Інститут історії України;

1991 - У Києві створено Спілку офіцерів України;

2002 - Відбулася найбільша в історії катастрофа під час авіашоу. На Скнилівському аеродромі (Львів) зазнав катастрофи літак Су-27, вбивши 77 і поранивши понад 400 осіб;

2006 - Intel представив перший процесор лінійки Core 2;

2012 - Відкрилися XXX Літні Олімпійські ігри у Лондоні.

Церковне свято

Святий апостол від 70-ти - Акіла жив за часів правління імператора Клавдія, коли відбувалися гоніння на євреїв. Акіла з дружиною змушені були виїхати зі столиці. Оселилися в Коринті, а незабаром познайомилися з апостолом Павлом, який почав жити в сім'ї та допомагати Акілі виготовляти намети.

Прийнявши хрещення від апостола Павла, Акіла з дружиною стали його учнями. Павло наказав їм піти до Ефесу, щоб проповідувати Слово Боже. Там вони познайомилися з прибульцем з Олександрії - євреєм Аплосом, який знав лише хрещенн Іоанна Предтечі. Подружжя розповіло юнакові докладно суть православної віри.

Незабаром після смерті імператора Клавдія Акіла з дружиною повернулися до Рима. Але пробули там недовго – апостол Павло призначив його єпископом до Асії. Там Акіла проповідував християнство, звертав язичників, благословляв наречених і все життя присвятив служінню Господу. Помер мученицьки – разом із дружиною був убитий язичниками.

Іменини: Костянтин, Микола, Петро, Степан, Федір, Ян.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ПОПРОЩАЛИСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ОЛЕГОМ ТИМЧЕНКОМ, ЯКИЙ ЗАГИНУВ СМЕРТЮ ХОРОБРИХ НА ДОНЕЧЧИНІ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини