27 липня. Що відзначають в цей день?

27 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 885 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 885 RUSSIAN AGRESSION

27 липня в Україні відзначають День медика, у світі - Міжнародний день декору, День ушанування волинки, День ходіння на ходулях, День трансатлантичного зв'язку, День народження гамбургера.

Православна церква вшановує пам'ять святого великомученика Пантелеймона, лікаря; святого Климента.

День медика

Раніше щороку в третю червневу неділю Україна відзначала професійне свято - День медичного працівника (або День медика). Подія була встановлена президентом Леонідом Кравчуком 3 червня 1994 року.

З 2023 року День медика відзначають 27 липня згідно з указом президента України Володимира Зеленського.

Професійне свято медичних працівників було перенесене, щоб ця подія не співпадала з відзначенням у рф.

Це день, коли українці вшановують усіх працівників медичної сфери, дякують їм за їхню непросту роботу, яка дуже важлива, особливо в сучасних умовах.

Міжнародний день декору

Міжнародний день декору, що відзначається в останню суботу липня кожного року, присвячений унікальній і колоритній японській субкультурі, відомій як мода на декор.

День ушанування волинки

День ушанування волинки, що відзначається щорічно 27 липня, - це вшанування культового шотландського інструменту, свято її унікального і мелодійного звучання.

День ходіння на ходулях

День ходіння на ходулях відзначають 27 липня. Це день, присвячений давньому і захопливому мистецтву ходьби на ходулях. Цей день заохочує кожного перевірити свою рівновагу та координацію, спробувавши це веселе та складне заняття.

Ходіння на ходулях - це не просто цирковий номер або парадне видовище, воно має багату історію і використовувалося з практичною метою в різних культурах по всьому світу.

День трансатлантичного зв'язку

День трансатлантичного зв'язку відзначають 27 липня у США.

Знаменує собою заснування нових підприємств як у Європі, так і в американських колоніях. Завдяки технологічному прогресу, зараз стало можливим спілкуватися через океани. У минулому повідомлення доводилося доставляти фізично, а шторми часто заважали кораблям вчасно перетнути Атлантичний океан, щоб доправити їх. Цей спосіб був повільним, без будь-яких гарантій, що звістка дійде до адресата.

Ще цього дня:

1900 - Американський гастроном Луї Лессінг у своєму рідному місті Нью-Гейвен продав перший гамбургер;

1921 - Фредерік Грант Бантинг виступив із доповіддю про отримання інсуліну;

1936 - Створено Інститут історії України;

1953 - У Пханмунджомі підписано угоду про перемир'я на Корейському півострові, яка поклала край бойовим діям Корейської війни;

1974 - Президента США Річарда Ніксона обвинувачено в перешкоджанні правосуддю, після того як він відмовився віддати плівки з інформацією, пов'язаною з Вотергейтським скандалом;

1991 - У Києві створено Спілку офіцерів України;

2002 - "Скнилівська трагедія" (під час авіашоу на Скнилівському аеродромі (Львів) зазнав катастрофи літак Су-27, убивши 77 і поранивши понад 400 осіб), найбільша в історії катастрофа на авіашоу;

2006 - Intel представив перший процесор лінійки Core 2;

2012 - Відкрилися XXX Літні Олімпійські ігри.

Церковне свято

Цього дня відзначається пам'ять святого Пантелеймона, шанованого в лику великомученика. Пантолеон (таке ім'я він носив до хрещення) народився в 3 столітті в Нікомедії, у родині заможного язичника. В юності батько відправив його на навчання до знаменитого лікаря Євфросина, і незабаром Пантолеон сам став відомим лікарем.

Одного разу юнак познайомився з християнином Єрмолаєм, і той розповів йому про віру, а згодом охрестив з ім'ям Пантелеймон. Згідно з житієм, лікар щиро увірував у Христа, коли звернувся до нього з молитвою про порятунок дитини, вкушеної змією, і отримав допомогу. Після цього випадку Пантелеймон вирішив присвятити своє життя порятунку людей від хвороб – до того ж лікував усіх безоплатно.

Допомагав він і християнам, які перебували у в'язницях. Про це дізнався імператор Максиміан; він запропонував Пантелеймону спростувати донос і зректися віри. У відповідь святий запропонував знайти важкого хворого і влаштувати випробування: хто вилікує його (лікар-християнин або лікар-язичник), того віра й істинна. Суперечку виграв Пантелеймон, і багато язичників, побачивши це, навернулися в християнство.

Розгніваний імператор наказав стратити лікаря. За переказами, мученика прив'язали до оливи, а після того як йому відрубали голову, дерево одразу вкрилося плодами. У православному світі святого Пантелеймона шанують як цілителя і покровителя воїнів (його перше ім'я перекладається як "лев у всьому").

Іменини: Герман, Іван, Микола, Еммануїл.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини