28 квітня. Що відзначають у цей день

28 квітня. Що відзначають у цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 64 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 64 RUSSIAN AGRESSION

28 квітня в світі відзначають Всесвітній день охорони праці, Міжнародний день вшанування всіх жертв праці, а також Міжнародний день "Дівчата в інформаційно-комунікаційних технологіях".

Сьогодні день народження повітряного кондиціонера, винайденого 108 років тому, в 1914 році. Вакцині проти жовтої лихоманки виповнюється 90, а компакт-диску – 35 років.

Всесвітній день охорони праці

Міжнародна організація праці, МОП оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, або Всесвітнім днем безпеки та здоров'я на робочому місці, для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше цей день відзначили в 2003 році.

Міжнародний день пам'яті усіх жертв праці

1989 року американські та канадські робітники започаткували День пам'яті загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувались у всьому світі.

За оцінками Міжнародної організації праці щодня у світі внаслідок хвороби чи нещасних випадків на виробництві помирають близько 5 тисяч людей. За рік ця цифра становить від 2 до 2,3 мільйона випадків – з них 350 тисяч випадків це – нещасні випадки на виробництві, 1,7 – 2 млн – смерть у результаті профзахворювання.

Міжнародний день "Дівчата в інформаційно-комунікаційних технологіях"

Від 2011 року, щороку кожного четвертого четверга квітня відзначають Міжнародний день "Дівчата в ІКТ".

Свято ініціював Міжнародний Союз Електрозв'язку (International Telecommunication Union, ITU), спеціалізована установа ООН у сфері інформаційних комунікаційних технологій.

Метою організаторів свята стало привернення уваги до проблем ґендерної рівності в галузі ІКТ. Представники МСЕ звернули увагу на той факт, що дівчата і жінки, володіючи певними психологічними гендерними особливостями, здатні в не меншому, ніж чоловіки ступені досягати успіхів у такій передовій та затребуваній у сучасному світі сфері, як інформаційно-комунікаційні технології, руйнуючи таким чином, ґендерні стереотипи.

Ще цього дня:

1939 - Заява Адольфа Гітлера про денонсацію Польсько-німецького договору про ненапад (1934) та англо-німецького морського договору (1935);

1943 - У Львові німецька влада оголосила про створення дивізії СС "Галичина";

1945 - Жорстокі вуличні бої в Берліні;

1947 - Польська комуністична влада розпочала операцію "Вісла" з виселення українців Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини до Західної Польщі;

1952 - Підписанням мирного договору з Японією, завершилася повоєнна окупація країни. СРСР не брав участь у підписанні договору;

1967 - Американський боксер Кассіус Клей (майбутній Мухаммед Алі) позбавлений прав брати участь у поєдинках у зв'язку з його відмовою служити в армії США;

1999 - Конгрес США схвалив нанесення авіаударів по Югославії;

2000 - Туреччина, Азербайджан і Грузія уклали договір про будівництво нафтопроводу Баку-Джейхан для транспортування каспійської нафти в обхід Росії;

2008 - Під час посадки на бурову платформу "Таврида" у Чорному морі розбився український вертоліт Мі-8. 17 пасажирів та троє членів екіпажу загинули.

Іменини: Анастасія, Андрій, Василіса, Віктор, Зосима, Кіндрат, Лук'ян, Сава, Трохим, Петро та Павло.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

В ЦЕРКВІ У ХМІЛЬНИКУ ЗАМИРОТОЧИЛА ІКОНА. СВЯЩЕНИК КАЖЕ, ЩО ЦЕ ДОБРИЙ ЗНАК

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини