28 серпня. Що відзначають у цей день та прикмети

28 серпня. Що відзначають у цей день та прикмети

Що сьогодні не можна робити, яке сьогодні церковне свято, яким цей день був в історії. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

 

Яке церковне свято відзначається сьогодні

Православна церква 28 серпня відзначає Успіння Пресвятої Богородиці. Інші назви свята: «Успіння», «Велика Пречиста», «Обжинки». До середини серпня за старим стилем закінчувалися жнива хлібів, звідси й пішла назва свята. Якщо цього дня закінчите якусь важливу справу, то це обіцяє Вам удачу та прибуток.

28 серпня в історії

1797 — США погодилися платити викуп Тунісу за те, щоб припинилося піратство щодо американських кораблів у Середземному морі.

1850 — у Веймарі відбулася прем'єра опери Ріхарда Вагнера «Лоенгрін».

1879 — після завершення британо-зулуської війни у 1879-му році британці заарештували зулуського короля Сетшвайо і вислали його із Зулуленда.

1921 — у Києві розстріляні 47 членів ЦУПКому (Центрального Українського Повстанського Комітету), серед яких були Іван Андрух, співзасновник УВО, та поет-військовик Григорій Чупринка.

1924 — Серпневий виступ грузинів проти радянської влади.

1937 — в Японській імперії була заснована компанія «Toyota».

1941 — у Радянському Союзі ліквідовано Автономну Радянську Соціалістичну Республіку Німців Поволжя, а всіх етнічних німців республіки вислано до Сибіру й Середньої Азії.

1946 — США скористались правом вето на вступ до ООН таких країн, як Монгольська Народна Республіка та Народна Соціалістична Республіка Албанія. США підтримала Велика Британія.

1963 — біля Меморіалу Лінкольна у Вашингтоні зібралися 200 тисяч учасників маршу протесту проти расової сегрегації та дискримінації. Перед ними зі своєю знаменитою промовою «В мене є мрія» виступив борець за громадянські права темношкірих громадян Америки Мартін Лютер Кінг.

1988 — в Федеративній Республіці Німеччина відбувалися демонстраційні польоти, під час яких над американською авіабазою в Рамштайні зіткнулися три італійських літака, які виконували груповий політ — уламки літаків впали на землю у натовп спостерігачів, що призвело до загибелі 66 осіб.

1990 — Ірак оголосив окупований Кувейт своєю 19-ю провінцією, перейменував місто-столицю Кувейт в Кадіму і утворив новий міський район, названий на честь Саддама Хусейна. Цього ж дня було сформовано новий маріонетковий уряд провінції Кувейт під керівництвом Алаа Хусейна.

1996 — після 15 років подружнього життя і 4 років життя нарізно лондонський суд офіційно розлучив британського принца Чарльза і принцесу Діану.

1999 — в столиці Малайзії Куала-Лумпурі відкрилася найвища на той час споруда — дві 88-поверхові башти-близнючки торгово-ділового центру «Петронас Тауер» заввишки 452 метри кожна. Загальна площа комплексу — близько мільйона квадратних метрів. Одну з башт займає штаб-квартира нафтової компанії Petronas, іншу — офіси її партнерів та інших транснаціональних корпорацій.

Яке свято відзначають 28 серпня

Цього дня світ відзначає День надутих губ.

У США - День вишневих слойок, День Червоного вина, День мрії, в Мексиці - День дідусів і бабусь, на Кіпрі - Винний фестиваль у Лімассолі, в Литві - День залізничника, у Польщі - День авіації, в Чорногорії - День оголошення Королівства.

 

.https://gazetahm.org/ckeditor_assets/pictures/597/content_%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F.jpg

Замовити плитку, блочок, паркан можна тут


Що сьогодні не можна робити

Не можна встромляти гострі предмети в землю - буде поганий урожай. Не сваріться, інакше маленьке непорозуміння стане серйозним скандалом. Якщо цього дня дружина перечить чоловікові, то він зрадить.

Прикмети на 28 серпня

- вранці немає заморозків - їх не буде ще два тижні;

- погода хороша - друга половина вересня буде непогожою;

- веселка - осінь буде теплою;

- багато павутини - зима буде холодна.

Іменини 28 серпня

Іменини у Марії, Олександра та Максима.

 

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини