6 травня. Що відзначають в цей день

6 травня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

 

ДЕНЬ 72 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 72 RUSSIAN AGRESSION

6 травня в Україні святкують День піхоти, Міжнародний день без дієт та День паролів, День пам'яті Священномученика Георгія Побідоносця, мучениці цариці Олександри, мучеників Анатолія та Протолеона.

Окрім цього, сьогодні у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Так 69 років тому, 6 травня 1953 року американський хірург Джон Гібон з Філадельфії уперше успішно застосував апарат "Штучне серце-Легені". Цього ж дня, 1991 року, український стрибун із жердиною Сергій Бубка в Японії встановив світовий рекорд, стрибнувши на 6 м 7 см.

День піхоти

День піхоти відзначають 6 травня, оскільки саме цього дня 1648 року козаки перемогли у битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького.

Свято встановлено 19 квітня 2019 року Президентом України Петром Порошенком із метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин та підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, проявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територію України, а також заснування сучасних військових традицій.

Українська піхота є одним із найкращих підрозділів піхоти в сучасному світі. Оборонні, наступальні, рейдові операції, які вона проводить, вже зараз вивчають курсанти кращих військових навчальних закладів світу.

Міжнародний день без дієт

Міжнародний день без дієт у 1992 році заснувала директор британської групи ''Diet Breakers" Меррі Еванс Янг. Свого часу вона стала жертвою анорексії через знущання у школі. Втім, їй вдалося подолати цей небезпечний стан.

Перший День без дієт став датою, яку відзначали лише трохи більше десятка жінок. Вони влаштували пікнік у Гайд-парку в Лондоні.

Ініціатива стрімко знайшла відгук у США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Індії, Ізраїлі, Данії, Швеції та Бразилії.

Всесвітній день паролів

Всесвітній день паролів відзначають у перший четверг травня. Найкоротший пароль у світі складається лише з одного символа.

Дослідження показують, що у понад 23,2 мільйона облікових записів використовувався пароль "123456". Другою поширеною комбінацією є "123 456 789" у 7,7 мільйона користувачів.

Церковне свято:

Георгіїв день

Святий Юрій (Георгій) народився в III столітті в Каппадокії. Його батько обіймав високу посаду в римському війську, був страчений за віру в Христа.

Юрій заступив на військову службу і завдяки здібностям і мужності, виявленим у боях, вже в молодому віці став полководцем і трибуном при імператорі Діоклетіані. Постраждав під час Великого гоніння на християн і після восьмиденних тяжких мук у 303 (304) був обезголовлений. Одним з найвідоміших переказів про його чудеса є Чудо про змія.

В українській традиції був захисником Київської Руси, Галичини, Володимира, Львова, козацтва, українського війська. На честь святого названо один із найбільших українських храмів — собор святого Юра.

Іменини: Анатолій, Георгій, Іван, Валерій, Валерія, Олександра.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

 

ЧОЛОВІКАМ МОЖУТЬ ДОЗВОЛИТИ ВИЇЖДЖАТИ ЗА КОРДОН, - АРЕСТОВИЧ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини