7 липня. Що відзначають в цей день

7 липня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 134 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 134 RUSSIAN AGRESSION

7 липня у світі – Іван Купала, в Україні – День працівника природно-заповідної справи, а в Японії – фестиваль Табанату.

Православна церква святкує Різдво Іоанна Предтечі.

Ще цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Так, у 1881 році в Римі була вперше надрукована казка Карло Коллоді "Піноккіо", в 1891 кур'єрська служба American Express запатентувала перший в історії дорожній чек, а в 1957 відкрилася перша Пагвоська конференція, що заклала початок міжнародної кампанії за ядерне роззброєння.

Іван Купала

Іван Купала чи Купайла — з найдавніших часів відоме як свято Сонця, зрілості літа та зеленого покосу. Люди оперізувалися перев'язами з квітів, на голову вдягали вінки з трав. Водили хороводи, співали пісні, за допомогою тертя сухих паличок добували "живий вогонь", розводили багаття, у середину яких ставили жердину із укріпленим на ньому палаючим колесом - символом Сонця.

Після переходу на новий стиль свято Івана Купала припадає на 7 липня, точніше у ніч на 7 липня. Деякі європейські країни відзначають Іванів день чи День святого Івана (подібний до Івана Купали) за старим стилем, у дні літнього сонцестояння.

День працівника природно-заповідної справи

Працівники заповідників допомагають зберегти біологічну різноманітність і ведуть активну боротьбу з екологічними катастрофами.

З метою підтримки природно-заповідної справи, 18 серпня 2009 року Президентом України, на підтримку ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, було встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке відзначається щорічно 7 липня.

В Україні 5 біосферних заповідників; 19 природних заповідників; 49 національних природних парків; 3258 заказників; 3492 пам'ятки природи; 83 регіональні ландшафтні парки; 815 заповідних урочищ; 28 ботсадів; 13 зоопарків; 58 дендропарків; 576 пам'яток садово-паркового мистецтва.

Фестиваль Танабату у Японії

7 липня імператор з'являється на верхній веранді палацу Оміма, щоб написати елегантні вірші вака на листі паперового дерева кадзі і піднести вірші двом зіркам: принцу Альтаїру та принцесі Веге. За легендою, закохані зірки могли зустрітися, перейшовши Чумацький Шлях, лише раз на рік — цієї липневої ночі.

Ще цього дня:

1940 - У Львові відкрито Літературно-меморіальний музей Івана Франка;

1967 - У Великій Британії The Beatles випустили свій хіт "All You Need Is Love";

1987 - У Чорнобилі розпочався судовий процес над трьома керівниками Чорнобильської АЕС, яких звинуватили у вибуху на станції за рік до того;

1989 - У Сімферополі почали видавати газету кримськотатарською мовою;

1990 — У Римі вперше виступили разом три всесвітньовідомі тенори — Лучано Паваротті, Пласідо Домінго та Хосе Карерас. Концерт був благодійним, а запис виступу співаків розійшовся рекордним тиражем;

2005 - Серія вибухів бомб у лондонському метро та міських автобусах;

2009 - Поховали "короля поп-музики" Майкла Джексона.

Церковне свято

Різдво Іоанна Предтечі

Різдво чесного славного Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна – одне з великих християнських свят, яке відзначається всім православним світом 7 липня за новим стилем. Цього дня віряни згадують, як у родині іудейського священика Захарії та його дружини Єлисавети народився майбутній пророк, який передбачить пришестя Месії – Ісуса Христа, а потім хрестить його у водах річки Йордан.

Іменини: Антон, Іван, Микита, Яків.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЧИ МОЖУТЬ ДІТИ ВИЇЖДЖАТИ ЗА КОРДОН БЕЗ ДОРОСЛИХ?

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини