7 липня. Що відзначають в цей день?

7 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 865 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 865 RUSSIAN AGRESSION

7 липня в Україні відзначають День Військово-Морських Сил Збройних Сил, День працівників морського та річкового флоту, День працівника природно-заповідної справи.

Ще сьогодні Міжнародний день миру і любові, Всесвітній день прощення, Всесвітній день шоколаду.

У Теребовлі - День міста.

Православна церква - Матері Божої Неустанної допомоги; преподобних Томи та Акакія.

День Військово-Морських Сил Збройних Сил України

У першу неділю липня щорічно святкують День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Засновано за наказом президента Порошенка 12 червня 2015 року.

Військово-Морські сили відіграють важливу роль у забезпеченні обороноздатності держави. Вперше прапор України було піднято на кораблях Чорноморського флоту 29 квітня 1918 року.

День працівника природно-заповідної справи

Професійне свято працівників природно-заповідної справи в Україні, яке святкується щорічно 7 липня.

Запроваджено Указом Президента України № 629/2009 "Про День працівника природно-заповідної справи" від 18 серпня 2009 року (за часів президентства Віктора Ющенка). Ініціатива запровадження свята належала Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.

Як передумови запровадження цього дня як професійного свята, президентський Указ наголошує на вагомому внеску працівників природно-заповідної справи у збереження і відновлення біологічного та ландшафтного різноманіття, розвиток територій та об'єктів природно-заповідного фонду України.

Міжнародний день миру і любові

Засновником Дня заведено вважати барабанщика гурту "Бітлз" Рінго Старра. Його День народження збігається з цим днем, і 2008 року він ініціював рух "День народження миру і любові".

Коли його запитали про бажання на день народження, Старр відповів: "Миру і любові". Відтоді він закликав людей у всьому світі щороку у свій день народження поширювати послання миру і любові. З роками ця традиція стала популярною і святкування "Миру і любові" відбуваються в усьому світі.

Всесвітній день прощення

Особливий день, присвячений прощенню.

Цей день відзначається щорічно 7 липня, хоча деякі країни також відзначають Міжнародний день прощення в першу неділю серпня.

Мета дня - заохотити окремих людей, групи людей і народи відкласти образи і прагнути до взаєморозуміння та примирення.

День міста Теребовля

7 липня святкує свій День народження місто Теребовля. Теребовля - один із районних центрів Тернопільської області, найстаріше місто Поділля та одне з найстаріших міст України.

Перший раз назву Теребовля зафіксовано 1097 року в "Повісті минулих літ".

Ще цього дня:

1915 - В османському місті Трабзон почався вірменський погром;

1923 - У Празі відкрито Український педагогічний інститут імені Драгоманова;

1940 - У Львові відкрито Літературно-меморіальний музей Івана Франка;

1977 - США провели перше випробування "гуманної" зброї - нейтронної бомби, після вибуху якої гинуть лише живі істоти, а будівлі та техніка залишаються неушкодженими.

1978 - Проголошено незалежність Соломонових островів;

1987 - У Чорнобилі розпочався судовий процес над трьома керівниками Чорнобильської АЕС, яких звинуватили у вибуху на станції за рік до того;

1989 - У Сімферополі почала видаватися газета кримськотатарською мовою "Къырым"/"Qırım";

1990 - У Римі вперше виступили разом три видатні тенори сучасності - Лучано Паваротті, Пласідо Домінго і Хосе Каррерас. Концерт був благодійною акцією, а запис виступу співаків розійшовся рекордним тиражем в історії класичної музики;

2005 - Серія вибухів бомб у лондонському метро та міських автобусах;

2009 - Поховали "короля поп-музики" Майкла Джексона.

Церковне свято

День пам'яті преподобних Томи і Акакія

Преподобний Тома народився в Єгипті в IV столітті. Відомо, що він був учнем преподобного Пахомія Великого, засновника громадського чернецтва в Єгипті.

Преподобний Тома вів суворе аскетичне життя, присвячував себе молитві, посту і праці. Він мав дар зцілення і пророцтва, і до нього приходили люди з різними потребами і проблемами. Тома заснував кілька монастирів і був наставником багатьох ченців. Його духовні настанови справили великий вплив на розвиток чернецтва в Єгипті.

Преподобний Акакій жив у V столітті і походив із Каппадокії (сучасна Туреччина). Акакій став ченцем у молодому віці та приєднався до монастиря, де був учнем старця Лота.

Акакій вирізнявся смиренням і терпінням. Він зазнавав суворих випробувань від свого старця, але ніколи не нарікав і зберігав віру та послух. За переказами, після смерті Акакія, старець Лот побачив видіння, де Акакій з'явився йому у славі і сказав: "Старець, я ще живий". Це стало свідченням його святості.

Іменини: Герман, Лук'ян, Остап, Павло, Сергій, Євдокія, Єфросинія.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини