8 липня. Що відзначають в цей день?

8 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 866 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 866 RUSSIAN AGRESSION

8 липня відзначають День родини, Всесвітній день розкриття інформації, Міжнародний день міських дзвонарів, Всесвітній день боротьби з харчовою алергією.

Православна церква вшановує пам'ять святого великомученика Прокопія.

День родини

Сучасне визначення "родина" являє собою подружню, цивільну, партнерську пару з дітьми або без дітей, або це самотня людина, яка має принаймні одну дитину. Цікаво, що до кінця 17 століття "родина" охоплювала не лише родичів, а й слуг домогосподарства.

Український День родини порівняно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено 8 липня.

Всесвітній день розкриття інформації

Всесвітній день викриття або Всесвітній день розкриття інформації - це ініціатива, що запрошує людей і організації з усіх країн підтримати офіційне визнання світовими урядами позаземної присутності, що впливає на людство.

Ця подія, що відзначається 8 липня, є частиною міжнародного руху за правду, що зростає, який прагне пролити світло на численні проблеми, приховані за стінами секретності. Мета Всесвітнього дня розкриття інформації - надати людям і організаціям можливість об'єднатися, заявити про своє право знати і вимагати розкриття космічної правди, яку приховують їхні уряди.

Міжнародний день міських дзвонарів

Міжнародний день міських дзвонарів або глашатаїв, який відзначають у другий понеділок липня, вшановує історичну роль міських глашатаїв у громадах по всьому світу.

Ця подія створена, щоб вшанувати роль міських глашатаїв - архаїчного терміну і професії, з якою багато хто може бути не знайомий. Міський глашатай, якого ще називали дзвонарем, був чиновником при королівському дворі або державній владі. До його обов'язків належало привернення уваги публіки на вулицях, щоб зробити офіційні заяви або декларації.

Всесвітній день боротьби з харчовою алергією

8 липня щорічно в усьому світі відзначають Всесвітній день боротьби з харчовою алергією Головна мета Дня - звернути увагу людей до актуальної проблеми поширення захворювання та його профілактики і лікування. З огляду на високу поширеність алергії, яка постійно зростає, медичні працівники наголошують на важливості профілактики, діагностики та лікування.

День бодіарту

Бодіарт - мистецтво розпису оголеного або практично оголеного людського тіла.

Засновник і промоутер цього свята - художник із Нью-Йорка Енді Голуб. За його словами, Body Painting Day - свято самовираження та мистецтва, яке робить світ кращим, дарує людям позитивні емоції та виключно користь. Так, художники мають змогу продемонструвати свою творчість, моделі отримують шанс вкотре усвідомити та переконатися в красі свого тіла, а люди - можливість насолодитися мистецтвом та творчими роботами.

Ще цього дня:

1913 - Завершилися останні вибори до Галицького крайового сейму, внаслідок яких кількість українських депутатів збільшилася майже вдвічі (з 16 до 31);

1918 - Створено Державний сенат Української Держави - вищий судовий інститут;

2014 - Збірна Німеччини в півфіналі Чемпіонату світу з футболу перемогла на його полі 5-разового чемпіона світу, фаворита і господаря чемпіонату збірну Бразилії із сенсаційним рахунком 7:1 (5:0 у 1-му таймі), побивши при цьому багато світових футбольних рекордів.

Церковне свято

8 липня відзначається день святого Прокопія - великомученика, який жив і постраждав за часів імператора Діоклетіана.

Походженням з Єрусалима, Неаній, як був відомий у світському житті, втратив батька дуже рано і був вихований матір'ю. Його шлях до служби в імператорському дворі призвів до радикальної зміни після бачення Господа Ісуса Христа під час подорожі до Єгипту.

Неаній став відданим послідовником Христа і захисником християн від язичників. Його мучеництво і нескореність віри були прикладом для багатьох і надихнули інших християн піти на подібний подвиг.

Іменини: Олександр, Сава, Федір.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини