9 жовтня. Що відзначають у цей день та прикмети

9 жовтня. Що відзначають у цей день та прикмети

Яке сьогодні свято, яким цей день був в історії, хто сьогодні святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

9 жовтня у світі відзначають Всесвітній день пошти і день астронома, а також день птахів, що мігрують, у Кореї - день заснування алфавіту, в Україні - день ріелтора, у Франції відбудеться відкриття кінематографічного фестивалю імені братів Люм'єр, а в Італії - качиного фестивалю. Православна церква вшановує пам'ять святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити не можна.

Сьогодні, 9 жовтня, в Україні відзначають День ріелтора. Це професійне свято і його дата встановили в 1999 році на Першому всеукраїнському з'їзді ріелторів.

У п'ятницю, 9 жовтня, відзначається Всесвітній день пошти - свято існує з 1969 року під егідою ООН на честь створення Всесвітнього поштового союзу в 1874 році.

День астрономії відзначають двічі на рік - навесні і восени - всіма любителями і професіоналами однією з найстаріших наукових дисциплін.

Старт Дню астрономії надали у 1973 році в Каліфорнії. Президент Астрономічної Асоціації Північної Каліфорнії Д. Бергер вирішив, що не варто агітувати людей здійснювати великі відстані, задля відвідування днів відкритих дверей відомих обсерваторій, замість цього потрібно встановити доступні телескопи в багатолюдних місцях.

Всесвітній день птахів, що мігрують - екологічна кампанія, мета якої розширити знання людей про птахів, їх житло і шляхи пересування. Історичною передумовою встановлення Дня стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана в 1906 році.

У Південній Кореї сьогодні відзначають День проголошення корейського алфавіту. Споконвічний алфавіт корейської мови називають Хангиль, і сьогодні святкують його створення і проголошення в країні королем Седжоном Великим.

Православна церква цього дня вшановує святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

За часів імператора Нерона (56-68 року) Іоанна засудили до смерті за сповідання християнської віри, але ні отрута, ні киплячий котел не заподіяли йому шкоди. Після цього Іоанна Богослова відправили на острів Патмос, де він написав "Апокаліпсис".

За легендою, одного разу Іоанн Богослов дивом перетворив на вправного живописця простого гусятника. Тому в народі цього святого вшановували як покровителя художників і іконописців. У цей день молилися своєму небесному захисникові і просили про допомогу в справах і про натхнення. Іоана своїм захисником вважають і мандрівники, а церква називає його Божим мандрівником. Йому прийнято молитися перед далекою дорогою і не лише. Якщо людину в дорозі застала ніч або місцевість безлюдна, їй слід попросити захисту у Богослова. Той вбереже від нечистої сили, що живе на узбіччях доріг і залякує людей на перехрестях.

Традиції:

У цей день слід закінчити всі польові роботи.

Працювати можна лише до обіду, а ось у другій половині дня слід відпочивати. У давнину це свято також називався Іоанна Подорожнього або Шептуна Покривного.

Потрібно відвідати храм і помолитися, причаститися і покаятися в гріхах, висповідатися. Іоанн Богослов допомагає людям, які втратили віру в себе і потребують духовної підтримки.

Іоанну Богослову слід помолитися про зцілення від хвороб, про любов між подружжям і про щастя материнства.

Школярам і студентам у цей день потрібно помолитися Іоанну Богослову і попросити у нього заступництва і допомоги в навчанні.

Це поминальний день, тому слід обов'язково помолитися за душі померлих.

Прикмети:

Сніг пішов 9 жовтня - за 40 днів настане зима.

Сонячний і теплий день 9 жовтня віщує неспекотний і дощовий липень.

До першого снігу на деревах залишилося багато листя - чекай суворої зими.

Дощ зі снігом 9 жовтня - у січні буде три сильних відлиги.

Після тривалого затишшя 9 жовтня розпочинає дути сильний вітер - буде дощ або сніг.

Під час заходу сонця небо у серпанку - чекай швидкої негоди.

Протягом дня температура повітря практично не змінюється - такою вона залишиться і найближчими днями.

Полетіли граки 9 жовтня - скоро випаде сніг.

Рожевий, жовтий або золотий захід - хороша погода буде.

Яскраві зірки - погода буде приємною. Тьмяні зірки віщують дощ або сніг.

Швидкий листопад - прикмета, що зима теж настане досить швидко.

Йде дощ - негода триватиме ще 2 тижні.

Іменини: Олександр, Опанас, Володимир, Вольдемар, Дмитро, Іван, Микола, Тихон, Ян

У цей день:

1780 - Сформувався ураган, відомий як Великий ураган 1780 року, який став найбільш смертоносним у Атлантиці за всю історію спостереження. Забрав близько 22 тис. життів за 10 днів.

1890 - Під Парижем французький інженер-самоук Клеман Адер першим у світі злетів на саморушному пілотованому апараті важчому за повітря і пролетів на ньому 50 метрів.

1965 - Пісня Бітлз "Yesterday" очолила американський хіт-парад.

2006 - Перше випробування Північною Кореєю ядерної зброї.

За інформацією interax.com.ua

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ПАГУРЦЯХ НА ВІННИЧЧИНІ ЧОЛОВІК ПІДПАЛИВ ТРАКТОР ГАЗОВИКІВ, ЯКІ ВІДКЛЮЧАЛИ ГАЗОПОСТАЧАННЯ ДО ЙОГО ОСЕЛІ

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини