Держпосадовиці з Хмільницького району загрожує в'язниця за земельні махінації

Держпосадовиці з Хмільницького району загрожує в'язниця за земельні махінації

Займаючи державну посаду, 38-річна ексдержреєстраторка однієї із сільських рад Хмільницького району сприяла вибуттю з державної власності 8 земельних ділянок на території 8-ми різних територіальних громад Вінниччини, загальною площею 19,3 га, - повідомляє поліція Вінниччини.

Слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом.

Досудовим розслідуванням встановлено, експосадовиця, зловживаючи своїми повноваженнями та на підставі підроблених документів приймала незаконне рішення про державну реєстрацію права власності земельної ділянки. У результаті її дій, державі спричинено збитків на суму понад 1 мільйон гривень.

З метою забезпечення відшкодування заподіяних кримінальним правопорушенням збитків на зазначені земельні ділянки за клопотанням слідчого погодженого з прокурором ухвалою суду накладено арешт.

Днями слідчі за процесуального керівництва Могилів-Подільської прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно зловмисниці, яка обвинувачується у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України). За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини