Десятьох медиків із Хмільника на Вінниччині нагородили медалями "За жертовність і любов до України"

Десятьох медиків із Хмільника на Вінниччині нагородили медалями "За жертовність і любов до України"

11 березня в Хмільницькій міській раді відбулося вручення медалей «За жертовність і любов до України» медпрацівникам Хмільницької лікарні, які у важкий час, в умовах епідемії, ризикуючи своїм здоров’ям, рятують життя пацієнтів.

Медаль «За жертовність і любов до України» - відзнака Православної церкви України, якою нагороджують за прояв активної громадянської позиції, героїзму, самопожертви в ході Революції гідності, захисту України на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську допомогу військовим формуванням України — Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам. Але коли в країні розпочалася епідемія COVID-19 було прийнято рішення нагороджувати нею лікарів за самопожертву у боротьбі з цією хворобою.

Для нагородження лікарів медалями у Хмільник прибув керуючий Вінницькою єпархією — Високопреосвященний Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський, який разом з благочинним Хмільницького благочиння протоієреєм Іваном Пукасом вручили нагороди хмільницьким лікарям.

Перед врученням нагород архієписком Михаїл звернувся до медичних працівників із словами подяки за їхню нелегку роботу, допомогу хворим і їх самопожертву.

До нагороди були представлені медичні працівники лікарні, які в даний час ведуть боротьбу з епідемією коронавірусу. Серед них:

Залецький Василь Анатолійович – директор лікарні;

Максименко Іван Миколайович – завідувач інфекційним відділенням;

Базь Анатолій Володимирович – завідувач терапевтичним відділенням;

Тимчук Маргарита Володимирівна – лікар-терапевт терапевтичного відділення;

Бабій Ігор Геннадійович – лікар-кардіолог терапевтичного відділення;

Чеснік Юрій Анатолійович – завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії;

Коробова Лариса Вікторівна – медсестра терапевтичного відділення;

Дячок Максим Андрійович – лікар-анестезіолог;

Ткачук Галина Яківна – медсестра інфекційного відділення;

Бойко Наталія Сергіївна – медсестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Хмільницькі медики були нагородженні цінними подарунками Хмільницького міського голови Миколи Юрчишина, який  подякував медикам за важку, жертовну і почесну роботу.

Після нагородження директор Хмільницької лікарні Василь Залецький подякував представникам церкви і міському голові за підтримку лікарів, висловив сподівання на швидке закінчення епідемії, після якої лікарі зможуть повернутися до звичного ритму роботи, а лікарня продовжуватиме розвиватися на користь людям.


Читайте також:

ПЕДАГОГ ІЗ ХМІЛЬНИКА ПРИЗЕР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ»

 

Dsc 0969Dsc 0971Dsc 0978Dsc 0980Dsc 0982Dsc 0983Dsc 0984Dsc 0987Dsc 0988Dsc 0991Dsc 0994Dsc 0995Dsc 0997Dsc 0998Dsc 1001Dsc 1003Dsc 1007Dsc 1010Dsc 1014Dsc 1025
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини