До Дня Незалежності України в Хмільнику проходить виставка вишивальниць з Кожухова

До Дня Незалежності України в Хмільнику проходить виставка вишивальниць з Кожухова

До Дня Незалежності України в Будинку культури проходить виставка «Чарівний світ української вишивки». На ній представлені чарівні роботи  майстринь-вишивальниць Олександри Сороки та Наталії Білик з села Кожухова.

В роботах цих  майстринь яскраво видно якою красивою, різноманітною і різнобарвною є українська традиційна вишивка. Вона гарна, як і наша Українська земля. В ній можна розгледіти коріння свого роду, напророкувати долю нащадкам, побачити сьогодення і збагнути, що «червоне – то любов, а чорне то журба». 

 Майстрині-вишивальниці з раннього дитинства закохані в красу української традиційної вишивки. У вишитих   роботах вони  відображують своє світобачення, проявляють  любов до рідного краю, до родини. Вишивання для Олександри Терентіївни Сороки (Маляр) є задоволенням та спогадом про минулі роки дитинства та юності, що пройшли на Рівненщині, коли мама навчила ще маленькою брати в руки голку. А  для  Наталії Федорівни - це своєрідний відпочинок душі та насолода, особливо коли вишиває квіти, хоч на душі у жінки-матері нестерпний біль від втрати на війні  молодшого сина-захисника Віктора… Він навіки  залишиться в нашій пам’яті!

 А народні традиції нехай відроджуються, живуть і передаються молодим поколінням, бо сьогодні збереження української традиційної культури – то одне з головних завдань галузі культури нашого народу! Щиро дякуємо талановитим вишивальницям с. Кожухів за вишиті роботи. Збережемо національну культуру – збережемо Україну! З Днем Незалежності України! Миру всім!

 Методист КЗ «Будинок культури» Оксана Гавура

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ РОДИНІ ЗАХИСНИКА ЮРІЯ МЕЛЬНИЧУКА З ФІЛІОПОЛЯ ВРУЧИЛИ ОРДЕН "ЗА МУЖНІСТЬ" ІІІ СТУПЕНЯ (ПОСМЕРТНО)

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини