Додому повернувся військовослужбовець з Вінничччини, який рік перебував у російському полоні

Додому повернувся військовослужбовець з Вінничччини, який рік перебував у російському полоні

Черговий обмін полоненими відбувся 11 квітня. З російського полону Україна повернула 100 військовослужбовців. Серед звільнених – житель Оратівської громади Михайло Калашник. Про це повідомляє Вінницька обласна рада.

«Вільний! Уже вдома! Михайло Калашник - наш земляк, житель Оратівської громади – протягом року був бранцем російських загарбників, - написав на своїй сторінці у Facebook голова облради Вячеслав Соколовий. - Хлопцеві – 24 роки. Він уже добре знає, що таке війна, яким жорстоким та підступним є ворог, а ще - як це бути захисником Вітчизни.

9 квітня 2022 року Михайло зник безвісти. Уже згодом стало відомо, що потрапив у полон при виконанні бойового завдання на Донеччині. 10 квітня 2023 року він - серед тих, кого Україна повернула з полону!  Вдома на Вінниччині Михайла чекав сюрприз – 9 квітня у нього народилася племінниця. Життя продовжується! Буде перемога!».

За результатами чергового обміну Україні вдалося повернути додому 80 захисників та 20 захисниць. Це - нацгвардійці, прикордонники, представники Військово-морських сил, військовослужбовці Збройних Сил України та тероборонці.

Визволені військові брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках – це оборонці Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також захисники Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС.

Чимало зі звільнених полонених мають важкі поранення, хвороби або зазнали катувань. Наймолодшому з визволених оборонців - 19 років.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

УКРАЇНА ЗДІЙСНИЛА ЧЕРГОВИЙ ВЕЛИКИЙ ОБМІН ПОЛОНЕНИМИ: ДОДОМУ ПОВЕРНУЛИСЬ 100 УКРАЇНЦІВ, - АНДРІЙ ЄРМАК

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини