Два голоси і гітара. Творчий дует із Хмільника надихає на віру у кохання

Два голоси і гітара. Творчий дует із Хмільника надихає на віру у кохання

Буває, що доля поєднує людей, які є, наче, відображенням один одного. Зустріч людей з однаковими вподобаннями, захопленнями і однією ціллю в житті призводить до виникнення чогось  незвичайного, прекрасного і магічного. Саме такою є пара Валерія та Оксани Забігайло, які не просто поєднали свої долі обручками, а й створили творчий дует, що дарує глядачам відчуття прекрасного та віру в кохання.

Валерій – лауреат і дипломант конкурсів авторської пісні, поет, композитор, виконавець власних пісень. Оксана – поетеса, декламатор власних віршів, виконавиця пісень Валерія Забігайла.

Цікавою є історія створення дуету. Обоє змалку захоплювалися творчістю.

Оксана виросла у Хмільнику. У школі була солісткою хору, співала у тріо і вокальній групі, декламувала вірші, грала на фортепіано. Багато років працює у місцевому центрі зайнятості, а у вільний час співає на кліросі, пише любовну лірику та духовну поезію.

Валерій родом із Нікополя. Співав у школі, навчився грати на гітарі. Виконував популярні пісні тих часів та писав власні твори. – Музика і гітара супроводжують мене усе життя, – говорить Валерій. - Виступав на різноманітних музичних заходах та фестивалях, став переможцем конкурсів авторської пісні. Дав багато сольних концертів у Миргороді, Нікополі та Києві.

Пані Оксана розповідає: «Розуміння і справжнє відчуття потреби присвятити себе творчості, прийшли після одруження. Кохання дало натхнення. Валерій - талановитий поет і композитор, турботливий і люблячий чоловік. Він перечитував мої вірші. Продовжував писати свої чудові романси. Я слухала з насолодою, і стала наспівувати його пісень. А друзі, родичі та знайомі, почувши, як ми співаємо в парі, наполягали на відновленні творчої діяльності дуетом».

Таким чином, у серпні 2019 року розпочалася концертна діяльність подружжя. Оксана написала сценарій з поетичною назвою «Чарівна країна кохання». У концертну програму увійшли вірші Оксани та ліричні авторські пісні Валерія, присвячені коханню в усіх його іпостасях.

Концерт-прем’єра відбувся у Клубі профспілкового санаторію «Хмільник». Наступні - у санаторії залізничників.

«Ми вдячні керівнику Клубу залізничників, талановитому митцю Дубовому Павлу Васильовичу за виявлену довіру до нас і нашої творчості», - говорить подружжя, - Маестро казав: «Ви настільки самобутні у своєму виразі, не такі як усі. Двоє на сцені і гітара. Вам достатньо цього, щоб бути оригінальними».

Пані Оксана додає, що музика Валерія співпадає з ритмом серця, переходи музичних тонів дивовижно лягають на душу, відчувається тепло і гармонія. У свою чергу, Валерій зауважує, що Оксана має гарний голос та чудовий музичний слух. Йому найбільше подобається, що виконуючи його твори, дружина з точністю передає ідею пісні та її звучання, так, наче це робить він сам. Вона - немов його дзеркальне відображення у музиці.

Отже, проведено 12 концертів у Хмільнику та презентація творчості у Миргороді.

На концертах «Чарівна країна кохання» глядачі, наповнені любов’ю, прохають співати ще і ще, не відпускають пару зі сцени. Глядачі у захваті, говорять: «Дякуємо Вам за любов і почуття», «Дві людини, що співають душею», «Ми повірили в кохання», «Ваша творчість здатна зцілювати душі». – Такі слова окрилюють, - говорить подружжя. У Facebook можна також знайти чудові публікації та відгуки про творчість співочої пари.

У Валерія та Оксани Забігайло багато гарних задумів. Плануються концерти, є запрошення на гітарний фестиваль у Миргород. Вони готові до творчої співпраці зі всіма.

Подружжя стверджує, любов – це найвища потреба і цінність, а кохання можливе в будь-якому віці: «Проявляйте свої найкращі  емоції та почуття до близьких. Усе, що робите, робіть з любов’ю. Кохайте і будьте коханими. До зустрічі на концертах!»

Юрій Чехута, «Життєві обрії»


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СЕРГІЙ ГУТНІК З МОРОЗІВКИ ТА ЮРІЙ ПОВАР З ПОРИКА – ПЕРЕМОЖЦІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ САТИРИ І ГУМОРУ ІМ. СТЕПАНА РУДАНСЬКОГО

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини