Директор комунального підприємства у Хмільницькому районі завдав державі збитків майже на мільйон гривень. Йому повідомили про підозру

Директор комунального підприємства у Хмільницькому районі завдав державі  збитків майже на мільйон гривень. Йому повідомили про підозру

Внаслідок службової недбалості директора, комунальному підприємству завдано збитків у розмірі більше ніж 900 тисяч гривень, - повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Слідством установлено, що директор комунального підприємства у 2022 році, без проведення публічних закупівель, уклав з приватним підприємством ряд договорів на закупівлю та встановлення котельного обладнання по завищених ринкових цінах.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури 37-річному директору одного з комунальних підприємств Хмільницького району оголошено підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).

За скоєння інкримінованого кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділення відділення поліції №2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід управління СБУ у Вінницькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини