Директора лісгоспу та його підлеглих СБУ підозрює у крадіжці лісу

Директора лісгоспу та його підлеглих СБУ підозрює у крадіжці лісу

"Служба безпеки України викрила директора одного з лісомисливських господарств у Вінницькій області та двох його підлеглих, причетних до масштабної незаконної порубки державної деревини. Повідомляє прес-центр Вінницької облдержадміністрації.

За попередніми даними слідства, фігуранти налагодили механізм протиправної вирубки дерев цінних порід на території лісгоспу. Для проведення оборудок вони вносили до звітної документації недостовірні відомості про об‘єм зрубаної лісосировини. Необліковану деревину посадовці реалізовували представникам афілійованих комерційних структур. За попередніми висновками, орієнтовна сума завданих державі збитків становить майже 1,5 мільйона гривень. Під час обшуків на території держпідприємства та підпорядкованих йому лісництвах правоохоронці виявили документацію і чорнові записи із доказами протиправної діяльності», - повідомляє офіційний сайт  Служби безпеки України.

"До речі, на зустрічі у Хмільнику, 7 липня, присутні мешканці озвучили проблему незаконної вирубки лісів. Особливо лісові угіддя Літинського та Козятинського районів. Тоді начальник Управління СБУ у Вінницькій області повідомив про оголошені три підозри. Досить дивними залишаються й обставини самогубства місцевого лісника", - прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

За його словами, після почутих фактів і отриманих документів, присутній на виїзному прийомі громадян у м. Хмільник перший заступник голови держлісагентства України Сергій Власенко запевнив, що буде проведена перевірка. Прямо на зустрічі він відсторонив від виконання посадових обов‘язків директора ДП «Хмільницьке лісове господарство».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО ДОРОГИ І ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО, ПРО ВИРУБКУ ЛІСУ І КОРУПЦІЮ, ПРО ДЕЛЬФІНІВ І ХАБАРНИКІВ – ГОВОРИЛИ НА ЗУСТРІЧІ З ГУБЕРНАТОРОМ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини