Дирекції Укрзалізниці під час війни стали єдиною дієвою ланкою

Дирекції Укрзалізниці під час війни стали єдиною дієвою ланкою

Дирекції залізничних перевезень АТ «Українська залізниця» під час війни стали єдиною дієвою ланкою, яка організовувала роботу евакуаційних потягів, рух військових ешелонів, перевезення гуманітарних вантажів.

В складних умовах військової агресії рф проти України залізнична галузь не зупинилася саме завдячуючи оперативному управлінню керівництва Дирекцій залізничних перевезень та відділу станцій на місцях. Дефіцит працівників залізничної галузі, який виникав у зв’язку з мобілізацією залізничників, виїздом за кордон чи переміщенням у інші регіони України,  завжди швидко та ефективно усувався завдяки резервам, сформованим на базі дирекцій залізничних перевезень. 

 Керівництво АТ «Українська залізниця» намагається виконувати свої зобов’язання перед працівниками залізничної галузі,  розуміючи, що одним із головних елементів соціального захисту залізничників є заробітна плата, яка завжди була і буде основним мотиваційним стимулом до праці. 

З метою покращення соціального забезпечення залізничників, передбачається зміна системи менеджменту залізничної сфери, що дозволить повністю змінити підхід до зазначеної проблематики, який на сьогодні дискримінує та знецінює працю працівників залізниці, де мотивує їх  та сприяє відтоку кваліфікованих кадрів. 

 Натомість, згідно з висновками фахівців залізничної галузі на місцях, таке реформування передбачає ліквідацію більшості Дирекцій залізничних перевезень, що прогнозовано сприятиме виникненню кадрового «голоду» окремих залізничних професій таких як складачі поїздів, диспетчери маневрові, диспетчери станційні, чергові по сортувальній гірці, чергові станційного поста централізації, чергові стрілочного поста, регулювальники швидкості руху вагонів, оператори сортувальної гірки і т.д.

 Тому, на теперішній час колективи залізничних підприємств за підтримки  первинних профспілкових організацій шляхом звернень до керівництва АТ «Українська залізниця» вносять пропозиції, які на їх думку сприятимуть  стабілізації ситуації, стимулювання залізничників до праці, утримання працівників, усунення дисбалансу та соціальної несправедливості в залізничній галузі. Як приклад,  пропонується доповнити Типове Положення професіями, що не враховані, але беруть також безпосередню участь у забезпеченні експлуатаційної роботи, технологічного процесу, безпеки руху. Також доцільним є доповнити до переліку посади дільниці з ремонту механічного та електричного устаткування, а саме: слюсар-ремонтник, електрогазозварник, бригадир підприємств залізничного транспорту.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ДОНЕЧЧИНІ, У БОЮ З ЗАГАРБНИКАМИ, ЗАГИНУВ ВЕТЕРАН ВІЙНИ ХМІЛЬНИЧАНИН ІГОР БОНДАР

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини