Інтелігентність - це не білі манжети...

Інтелігентність - це не білі манжети...

  Вознесенськ – самостійна територіальна громада, центр Вознесенського району Миколаївської області. Населення 36 тисяч. Місто засноване 22 січня 1795 року, назване на честь церковного свята Вознесіння Христового. 
  В кінці 2017 року в місті перебувала група  експертів з Женеви з метою відпрацювання 90 індикаторів. В результаті Вознесенськ став єдиним містом України, яке ввійшло в  число п’ятдесяти міст світу, що активно впроваджують технології «Розумного міста». З 2013 року очолює місто наш земляк, уродженець міста Хмільника Віталій Дмитрович Луков.
  За результатами рейтингу мерів-інноваторів, ініційованого міжнародним самітом мерів та «Українською правдою», Віталій Луков ввійшов спочатку в двадцятку, а за результатами другого етапу – в п’ятірку кращих мерів України. 
  Нещодавно на регіональній зустрічі Президент України Петро Порошенко схвалив новаторські пропозиції Вознесенського міського голови. Успіхи нашого земляка вражають і спонукали мене до написання.

  Віталій Дмитрович вважає, що  такі успіхи - це  заслуга всього злагодженого колективу міської ради, депутатів, підтримка керівників підприємств, організацій та громадян міста. Завдяки співпраці та порозумінню і є бажаний  результат. 
  В місті розроблено багато сучасних систем та втілено в життя безліч різних проектів. Одним з них є сучасна медична інформаційна система з автоматизацією основних процесів обслуговування пацієнтів у центральній районній лікарні з інформаційною взаємодією з амбулаторіями сімейної медицини, електронний кабінет та електронна картка пацієнта. 
  Електронний запис до лікаря здійснюється через веб-ресурс «Поліклініка без черг». Для покращення якості надання медичних послуг «картка» використовується як ключ до баз даних медичних закладів міста. Попутні послуги «картки» - фактичні знижки на певні товари в магазинах та аптеках міста.
  Діє також автоматизована система пасажирських перевезень. Її задіяно для максимально якісного забезпечення потреб у сфері громадських перевезень. 
  Доволі цікавим та корисним ноу-хау у місті є "Інформаційна система моніторингу». Ця система дає можливість здійснення контролю за ефективним використанням теплової енергії, газу, електроенергії, води та водовідведення установами бюджетної сфери. Впровадження ІСМ дало можливість зменшити споживання енергетичних ресурсів на 15 відсотків. 
  В місті створено "картку проблем". А це означає, що кожен небайдужий мешканець може визначити проблеми і вказати на картці простір, який потребує ремонту чи оновлення, а також зібрати пропозиції та ідеї, спрямовані на покращення благоустрою міста. 
 У виконавчих органах міської ради впроваджено електронний документообіг, що забезпечує підвищення рівня відкритості та прозорості міської влади, поліпшення якості послуг.
  Завдяки системі «Інтернет-портал» забезпечується скайп-зв'язок міського голови та його заступників з громадянами. 
  Інтелектуальна система безпеки в місті складається зі стаціонарних камер відеоспостереження, які розміщені на в’їздах у місто, на зупинках громадського транспорту, в найбільш масових місцях, парках, навчальних закладах.
  У 2017 році було створено комунальне підприємство «Альтен», яке проводить роботи щодо будівництва комунальної сонячної електростанції. 
  У найбільшому житловому масиві встановлено «Сонячне дерево» з функціями освітлення, зарядки гаджетів, відтворення звуку.  
  - Всього, що зроблено в місті - не злічити, та попереду роботи непочатий край, - вважає Віталій Дмитрович. А щодо перспектив розвитку міста, то мер відповів оптимістично і лаконічно: «рости і діяти нам треба». Зважаючи на досягнення цієї людини, віриш, що  у Вознесенську буде все добре, місто має чудового господаря, а значить - має перспективи розвитку. 
  Мені приємно, що Хмільник подарував Вознесенську потужного, прогресивного керівника, цілеспрямованого, компетентного, комунікабельного, інтелігентного управлінця, бо інтелігентність, на думку Василя Шукшина, - це не білі манжети, інтелігентність – це здатність людини співпереживати разом зі своїм народом, відчувати подих рідної землі.

Спілкувався 
Василь Гальчевський

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини