Кадровий шторм. В Уланові звільнили двох секретарів та заступника

Кадровий шторм. В Уланові звільнили двох секретарів та заступника

З жовтня минулого року в Уланівській громаді  не вщухають політичні пристрасті. Спочатку були перевибори, які призвели до управлінської кризи та затягнули розвиток громади на два місяці. В січні цього року люди  обрали сільського голову та депутатський корпус сільської ради. На першій сесії було обрано секретаря, сформовано комісії та призначено заступників. Здавалося б, далі все буде добре. Але не так сталося, як гадалося. Раптова смерть новообраного голови Олександра Крученюка стала черговим випробуванням для громади. В Уланові знову розгорілись політичні пристрасті, які  призвели до суперечок між депутатами та кадрових перестановок.

8 червня на позачерговій 8 сесії Уланівської сільської ради  депутати проголосували за дострокове припинення повноваження секретаря Уланівської сільської ради Лариси Задорожнюк.

На цій же сесії було обрано нового секретаря сільської ради. Ним став Олександр  Гоцуляк.

Депутати сільської ради Лінкевич, Киричук, Шпіхернюк, Гуцол, Дьяченкова, Вращук, Кулик вважають такі рішення не легітимними, на їх думку, сесія відбулась з грубими порушеннями законодавства, а також з порушенням принципів місцевого самоврядування, такі дії своїх колег депутати розцінюють, як захоплення влади. З приводу цього вони звернулись до правоохоронних органів з вимогою надати правову оцінку даній ситуації.

9 червня відбулась ще одна позачергова сесія сільської ради, на якій з посади було звільнено заступника голови сільської ради Юрія Фаринюка та секретаря виконкому Андрія Жука.

Новообраний секретар ради Олександр Гоцуляк у телефонній розмові повідомив, що, на його думку, сесія відбулась з дотриманням усіх законодавчих процедур. Усі, хто вважає, що були порушення і не згодні з такими рішеннями, можуть звернутися до суду зі скаргою.

І хоч до виборів в Уланівській громаді ще довго, відбудуться вони 25 жовтня 2021 року, такий розвиток подій спонукає  до думки, що передвиборчі перегони тут уже почались. І якщо це дійсно так, то політичне літо в Уланові обіцяє бути спекотним.

Олександр ОКОЛОДЬКО


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРОМАДИ КОЛИШНЬОГО ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ОТРИМАЮТЬ КОШТИ НА ПІДКЛЮЧЕННЯ ІНТЕРНЕТУ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини