Хмільничани утворили "ланцюг незламних"

Хмільничани утворили "ланцюг незламних"

У Хмільнику провели міський захід «Україна у нас одна: Соборна, вільна, єдина!», присвячений Дню Соборності України, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Хмільницьку міську раду.

На захід було запрошено учнів 7-А класу Ліцею №4 разом із класним керівником Діною Нетребко. Школярі завітали до історичного музею, де ознайомилися з тематичною виставкою «Злука: дзвони єднання».

Продовжився захід у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості, де діти мали змогу переглянути фільм про історичні події Акту злуки двох частин України та взяти участь у надзвичайно цікавій патріотичній вікторині про події , які відбувалися на Софіївській площі 22 січня 1919 року.

На початку конкурсної програми вихованки гуртка «Школа журналістики» Марія Кравцова та Вікторія Матяш подарували усім присутнім хвилюючі патріотичні рядки про «єдину, соборну і неподільну Україну» та продовжили захід тематичною вікториною.

Діти із задоволенням взяли участь у пізнавальній історичній вікторині та поповнили свої знання про пам’ятні події.

Команда «Легіон» була нагороджена Грамотою за зайняте перше місце, а команда «Патріот» - за зайняте друге місце у конкурсі. Окрім Грамот, усі учасники отримали солодкі призи. Та найемоційнішим моментом заходу було символічне єднання, усі учасники заходу утворили «живий ланцюг», який з’єднав лівий та правий береги Південного Бугу.

І діти, і дорослі, тримаючи у руках прапори усіх областей України, утворили «ланцюжок єдності». І серед похмурої дощової погоди, немовби сонцем, засвітилося оте символічне єднання і осяяло усе місто.

Україна єдина й неподільна. І ніхто не зможе її ділити Україну на Правобережну і Лівобережну, різнити її за національними ознаками чи мовним різнобарв’ям. Україна у нас усіх одна і ми будемо її відстоювати до нашої повної Перемоги!

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАНИ ПОКЛАЛИ КВІТИ ДО ПІДНІЖЖЯ ПАМʼЯТНИКА КОБЗАРЕВІ ТА ВШАНУВАЛИ ПАМʼЯТЬ ПРО ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини