Хмільничанину, ветерану Другої світової війни виповнилося сто років

Хмільничанину, ветерану Другої світової війни виповнилося сто років

Хмільничанин, учасник бойових дій Другої світової війни, Шушкевич Йосип Іванович відзначив своє століття, - повідомляють Життєві обрії.

Привітати з поважним ювілеєм шановного іменинника прийшли заступник міського голови Сергій Редчик, помічник-консультант народного депутата України Петра Юрчишина Андрій Барабан та голова ради Хмільницької міської організації ветеранів Василь Косенко, - йдеться у повідомленні Хмільницької міської ради.

Гості вручили ювіляру вітальні листівки, квіти та грошову допомогу і побажали йому міцного здоров’я, душевного спокою та Божого благословення.

Йосип Іванович народився на Тернопільщині в сільській сім’ї, він був найстаршим із сімох дітей, тож змалку взнав ціну хліба.

В 1943 році пішов захищати Батьківщину, воював на ІІІ-му Білоруському фронті в 27-й стрілецькій гвардійській дивізії, був кулеметником. В боях за Кенігсберг був поранений і тоді ж за мужність та героїзм отримав свою першу нагороду - Орден Слави ІІІ ст.

День Перемоги зустрів у Кенігсберзі у званні сержанта. Після війни ще півроку служив на Далекому Сході.

Згодом закінчив Львівський державний університет, повернувся на рідну Тернопільщину і все своє трудове життя пропрацював вчителем географії.

Зі своєю дружиною Василиною Олексіївною прожили в любові понад 70 років, виховали двох синів, шестеро онуків і шестеро правнуків.

І сьогодні ювіляр добре почувається, слухає радіо, цікавиться життям країни.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

МАХНІВСЬКА ГРОМАДА ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ЗАБОРОНИЛА ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ) НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини