ХМІЛЬНИЦЬКА ГРОМАДА ПРИРЕЧЕНА НА УСПІХ

ХМІЛЬНИЦЬКА ГРОМАДА  ПРИРЕЧЕНА НА УСПІХ

Всі ми прагнемо жити в гарних умовах, хочемо, щоб наше місто було чистим, влітку, щоб воно було доглянуте, зелене та підметене, взимку прибране та розчищене від снігу. Але для утримання території міста в належних умовах потрібний  потужний фінансовий, технічний і людський ресурс. Уже протягом багатьох років порядок на території Хмільника забезпечує комунальне підприємство «Хмільниккомунсервіс». Про роботу цього підприємства, про плани на майбутнє розповідає його керівник Сергій Полонський.

- Свою розповідь розпочну з того, що найголовнішим надбанням нашого підприємства є люди, тому що робота у нас специфічна: доводиться працювати і вдень, і вночі, завжди потрібно бути на поготові до будь-яких погодних чи інших стихійних викликів. Колектив у нас дружній, працівники завжди готові прийти один одному на допомогу, а це у нашій роботі, як кажуть, дорого вартує.

Наприклад, 18 січня наші працівники о 3-й годині ночі приступили до розчистки снігу. І вже на ранок усі дороги та тротуари були прибрані та посипані, люди мали можливість безперешкодно пересуватись містом. На сьогодні ми готові до будь-яких погодних сюрпризів, підприємство забезпечене усім необхідним для боротьби зі снігом та ожеледецею, а наші робітники завжди готові забезпечити безперебійний рух дорогами та вулицями міста.

Роботу підприємства на даний час забезпечують 78 працівників. Це люди, які докладають величезних зусиль для того, щоб місто було чистим і комфортним. Серед них двірники, робітники з благоустрою та зеленого будівництва, прибиральники, охоронці, електромонтери, землекопи, дорожні робітники, водії, трактористи, інженерно-технічні працівники. Іноді буває дуже прикро за наших двірників, котрі добросовісно працюють, встають вдосвіта прибирають (щоденна площа прибирання становить 68 тисяч квадратних метрів), а їх працю ніхто не цінує. Люди виносять і викидають сміття на дороги і тротуари, а потім нарікають, що в місті брудно. Дуже хочеться, щоб люди зрозуміли - прибрати за всіма просто неможливо. Тому звертаюсь до хмільничан, пам’ятайте: чисто не там де прибирають, а там, де не смітять.

Так склалось, що люди чомусь думають, що «Хмільниккомунсервіс» це лише підмітання вулиць, але це далеко не так. У нас дуже великі об’єми робіт – від асфальтування доріг до заміни лампочок.

Роботи вистачає в будь-яку пору року. Влітку наше підприємство здійснює поточний ремонт та обслуговує міські дороги, протяжність яких має майже 110 кілометрів, а також проводить грейдування вулиць.

Займаємося озелененням міста, доглядаємо за клумбами, викошуємо газони, формуємо та обрізаємо дерева. Взимку забезпечуємо очистку доріг і тротуарів від снігу та посипання їх протиожеледною сумішшю.

Протягом року здійснюємо санітарну очистку міста, забезпечуємо ручне та механізоване прибирання, а також вивезення твердих побутових відходів та захоронення їх на сміттєзвалищі.

Проводимо встановлення і заміну дорожніх знаків, дощоприймальних решіток та люків, вирівнювання бортових каменів.

Окрім того, утримуємо та обслуговуємо мережу зовнішнього освітлення міста. Також надаємо для населення автотранспортні та ритуальні послуги. І це лише коротко про те, чим займається «Хмільниккомунсервіс».

Поряд з тим виникає багато внутрішніх питань, які потрібно вирішувати вчасно та оперативно, аби не допустити збоїв у роботі. Насамперед, це ремонт та обслуговування техніки. Автопарк нашого підприємства нараховує 15 одиниць техніки. Здебільшого, це старі автомобілі і трактори, тому вони часто ламаються, потребують постійних ремонтів. Усе що можемо ремонтуємо власними силами. На даний час в робочому стані і щоденно використовується в роботі.

Для розчистки міста від снігу маємо трактори МТЗ та Беларус з відвалом та щіткою, автогрейдер Shantuі, екскаватор Борекс з відвалом, а для посипання доріг протиожеледною сумішшю у нас є МАЗ-5550 з піско- солерозкидачем та відвалом.

Зараз перед нами стоять нові виклики, адже в зв’язку з децентралізацією територія Хмільницької громади значно збільшилась, а значить і збільшилась територія нашого обслуговування. А це, в свою чергу, потребує нових підходів у роботі, збільшення чисельності персоналу та збільшення технічного забезпечення підприємства.

На даний час разом з міською радою напрацьовуємо карту обслуговування населених пунктів громади. Важливим є те, що міський голова Микола Юрчишин і депутатський корпус міської ради зацікавлені в тому, аби громада розвивалась, була комфортною та затишною для проживання на всій її території. А це вселяє надії на те, що разом нам це вдасться зробити. Я переконаний, Хмільницька громада приречена на успіх.

Dsc 0387Dsc 0371Dsc 0309Dsc 0274Dsc 0248Dsc 0230
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини