Хмільницька громада стала учасницею проєкту «Відновлення та підтримка громад»

Хмільницька громада стала учасницею проєкту «Відновлення та підтримка громад»

Проєкт реалізується МОМ та фінансується  Міністерством закордонних справ Німеччини через Німецький банк розвитку.

Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна зазначила, що МОМ разом з партнерами у межах проєкту підтримає ініціативи з відновлення 25 громад у 13 областях України.

За її словами організатори ставлять перед собою такі цілі:

- підтримка громад в оновленні планів відновлення і розвитку. Це передбачає навчання фахівців з громад щодо збору й аналізу даних, проведення консультацій, семінарів, розвиток навичок планування та залучення місцевих жителів до процесу;

- відбудова та ремонт публічної інфраструктури. Громади матимуть можливість самостійно вибирати об'єкти для відновлення, такі як школи, ЦНАПи, ветеранські простори, заклади культури, бомбосховища або спортивні майданчики, узгоджуючи вибір із донором.

Як зазначила Наталя Заболотна, завдяки навчальній складовій проєкту громада не лише матиме змогу відновити об'єкти інфраструктури, а й отримає необхідні знання та інструменти для подальшого свого розвитку.

 

«Мені надзвичайно приємно, що Вінниччина увійшла до переліку учасників. Хмільницька громада докладає зусиль і має хороший бекграунд, оскільки брала участь у проєктах соціальної згуртованості, побудови житла для ВПО тощо», - наголосила посадовиця.

 

Крім того, Перша заступниця Начальника ОВА подякувала Міжнародній організації з міграції (МОМ) за співпрацю та черговий потужний проєкт.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини